Dit is het meer dan riante jaarloon van een teambaas in de Formule 1 Sport
Dit is het meer dan riante jaarloon van een teambaas in de Formule 1
Sport

Dit is het meer dan riante jaarloon van een teambaas in de Formule 1

In de wereld van de Formule 1 draait het om snelheid, precisie en voornamelijk om geld. Terwijl de coureurs schitteren op het circuit, zijn het achter de schermen de teambazen die de touwtjes strak in handen hebben. Maar wat verdienen een teambaas in de Formule 1 eigenlijk?

Deze sleutelfiguren dragen niet alleen de verantwoordelijkheid voor het succes van het team, maar ontvangen ook royale lonen die passen bij hun cruciale rol. In de Formule 1 is een teambaas veel meer dan alleen een manager; hij is de strategische leider die verantwoordelijk is voor alles, van de prestaties op het circuit tot de financiën achter de schermen. Hun beslissingen kunnen het verschil maken tussen winst en verlies.

Wat verdient een teambaas in Formule 1?

En daarom is het loon van een teambaas in de Formule 1 afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het team, behaalde resultaten en persoonlijke ervaring. Met inkomens variërend van 1 miljoen tot wel 10 miljoen dollar, is het duidelijk dat deze rol zowel prestigieus als financieel aantrekkelijk is. Aan de top van de loonschaal vinden we bekende namen als Toto Wolff van Mercedes en Christian Horner van Red Bull Racing. 'Fred' Vasseur en Andrea Stella zijn twee teambazen die hier nog relatief dichtbij kunnen blijven.

Overzicht jaarlonen teambazen Formule 1

Het is belangrijk om te weten dat dit slechts het basisloon is. Vaak zijn er nog aanzienlijke bonussen per race en seizoen, waardoor hun totale jaarinkomen aanzienlijk kan stijgen. De overige teambazen moeten het doen met een lager loon. Maar geloof ons, zij hebben niets te klagen. Binnen deze teams is het echter niet mogelijk zulke forse lonen af te dwingen. Hieronder een overzicht dat gepubliceerd werd door Manly:

- Toto Wolff-Mercedes: € 7.600.000

- Christian Horner-Red Bull Racing: € 9.200.000

- Frédéric Vasseur-Ferrari: € 7.000.000

- Bruno Famin-Alpine: € 923.000

- Andrea Stella-McLaren: € 7.000.000

- Alessandro Alunni-Bravi Stake F1 Team: € 923.000

- Mike Krack-Aston Martin: € 923.000

- Ayao Komatsu-Haas: € 923.000

- Laurent Mekies-Visa Cash App RB: € 923.000

- James Vowles-Williams: € 923.000

(Bron: Manly - Intropic: Unsplash)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties