Formule 1 X The Hunger Games in Las Vegas, maar Max is boos: "Ik sta daar als clown tijdens die ceremonie!" Sport
Formule 1 X The Hunger Games in Las Vegas, maar Max is boos: "Ik sta daar als clown tijdens die ceremonie!"
Sport

Formule 1 X The Hunger Games in Las Vegas, maar Max is boos: "Ik sta daar als clown tijdens die ceremonie!"

Dit weekend staat de Grote Prijs Formule 1 van Las Vegas op het programma. En dat ‘Sin City’ staat voor groots en grootser, was duidelijk te zien tijdens de openingsceremonie op de beroemde Strip. Kosten noch moeite werden gespaard om er een spectaculair evenement van te maken. Desondanks was Max Verstappen (26) niet onder de indruk. "Ik heb daar nul interesse in," verklaarde de drievoudig wereldkampioen. "Maar als ik de baas van de sport was, zou ik ook niet naar ons luisteren."

Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1, zette de terugkeer naar de gokstad uitgebreid in de schijnwerpers. Met optredens van artiesten als Kylie Minogue, will.i.am, Thirty Seconds, Journey, Steve Aoki, en John Legend, met achter hem de Nederlandse DJ Tiësto, was de kersverse pitstraat een waar spektakel ter waarde van 500 miljoen dollar. Het deed allemaal een beetje denken aan de parades in The Hunger Games.

Investering van miljoenen dollars

Tienduizenden kaartjes werden verkocht, en na een groots siervuurwerk op het lange rechte stuk naar de start en finish, volgde de presentatie van de twintig Formule 1-rijders in een indrukwekkende lichtshow met drones, laserstralen en andere lichteffecten. Een gigantische productie waar Vegas miljoenen dollars in investeerde. Max Verstappen, die slechts kort op een podium hoefde te staan dat omhoog kwam en weer naar beneden zakte, kon echter weinig waardering opbrengen voor het schouwspel. Of hij waardering voor het aanbod van de meisjes van de Chicken Ranch kon opbrengen, da's weer een ander verhaal.

(lees verder onder de video)

"Ik sta daar als een clown!"

"Dit is een combinatie van 99 procent show en 1 procent sport," merkte hij op nadat hij het natgeregende publiek kort had gegroet. "Sommige mensen zien de show graag, maar ik vind het helemaal niet leuk. Ik ben opgegroeid met het kijken naar sport en prestaties," aldus de coureur van Red Bull. "Het maakt niet uit of ik het leuk vind of niet, er wordt hier veel geld verdiend. Maar ik ga niet doen alsof en geef gewoon mijn mening. Wat mij betreft, hoeft al dat entertainment niet. Dat ze die presentaties allemaal skippen. Sta ik daar een beetje als een clown!”

Las Vegas is na 41 jaar teruggekeerd op de kalender en geldt als het ‘prestigeproject’ van de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Het is de voorlaatste race van het seizoen en de stad heeft een volledig nieuw stratencircuit van 6,2 kilometer opgebouwd dat via zeventien bochten door de stad slingert langs iconen als Caesars Palace, Bellagio en The Venetian. Op het 1,8 kilometer lange rechte stuk over de Strip kunnen de auto's naar verwachting 340 kilometer per uur halen.

(Bron: hln.be - Intyropic: Screen grabs YouTube/Formula 1)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties