Bommetje in de Formule 1? Max Verstappen misschien weg bij Red Bull: "Geen oplossing, dan zijn we weg" Sport
Bommetje in de Formule 1? Max Verstappen misschien weg bij Red Bull: "Geen oplossing, dan zijn we weg"
Sport

Bommetje in de Formule 1? Max Verstappen misschien weg bij Red Bull: "Geen oplossing, dan zijn we weg"

De speculaties over een mogelijke exit van Max Verstappen (26) bij Red Bull, als gevolg van de Horner-zaak, worden steeds luider. Verschillende media melden zelfs dat er een exit-clausule in Verstappens contract zou zijn, met betrekking tot sportmanager Helmut Marko. "Als er geen oplossing komt, rijden we het seizoen uit en vertrekken we..." dat zei vader Jos Verstappen in Bahrein.

Nu de kwestie rond Red Bull-teambaas Christian Horner, die de Verstappen-clan wil zien vertrekken, steeds meer escaleert, groeien ook de geruchten over een mogelijk vertrek van Max Verstappen (naar Mercedes?). De Nederlander tekende in 2022 nog een lucratieve overeenkomst tot 2028 bij Red Bull, maar Bild en F1-Insider rapporteren over een opvallende exit-clausule in dat contract.

Helmut Marko

Een sleutelfiguur bij die clausule is Helmut Marko, de 80-jarige sportmanager van Red Bull. Volgens Bild en F1-Insider kan Verstappen Red Bull aan het einde van elk seizoen verlaten als Marko het team verlaat. Hoewel het opmerkelijk is dat Verstappen zijn lot aan Marko verbindt, is het niet verrassend. Marko gaf Verstappen immers in 2015 als 17-jarige de kans om meteen in de Formule 1 te debuteren. Dit creëerde een sterke band tussen Marko en de Verstappens.

Max Verstappen naar Mercedes?

Bovendien sprak Verstappen zich vorig jaar uit tegen het voorstel van Horner om Marko met pensioen te sturen, wat de relatie tussen Horner en de Verstappens onder druk zette. Bij F1-Insider reageerde Marko kort op de geruchten over een mogelijk vertrek van Verstappen: "Ik zal in ieder geval niet in de weg staan van Max." Als Verstappen daadwerkelijk bij Red Bull vertrekt, lijkt Mercedes op dit moment de meest waarschijnlijke bestemming.

Niet alleen omdat Lewis Hamilton na dit seizoen naar Ferrari gaat, maar ook omdat vader Jos Verstappen al werd gezien aan de zijde van Mercedes-baas Toto Wolff in Bahrein. Eén ding is zeker: zolang er geen oplossing komt in de zaak Horner, zal ook het geruchtencircuit rond Verstappen blijven draaien.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties