Openingsmatch WK Brazilië verkocht! Sport
Openingsmatch WK Brazilië verkocht!
Sport

Openingsmatch WK Brazilië verkocht!

Vendu! Sold! Vendido! Jawel, de ferme openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië heeft serieus wat centjes opgeleverd. Miljoenen, zeggen we u. Moest dat niet zo zijn, dan had Neymar rood gekregen en was er van een penalty geen sprake geweest. Maar u weet dat het anders gelopen is...
“Een schande”, scandeerde Gert Verheyen gisteren in de studio na de met 3-1 gewonnen wedstrijd van Brazilië tegen Kroatië. En we kunnen hem geen ongelijk geven, want gastland Brazilië speelde inderdaad met een twaalfde man, genaamd Yuichi Nishimura. Voor alle duidelijkheid: dat was de man in het zwart. Na twaalf jaar lopen wij Belgen nog steeds met een gigantisch trauma rond dat éne Peter Prendergast ons indertijd heeft bezorgd. Dachten we dat zulke schandalen niet meer op een WK zouden plaatsvinden, hadden we ons volledig vergist.

Drie fases bevestigden dat genadeloos. Eerst en vooral de gele kaart voor Neymar die Modric vol in het gezicht kwakte. Mocht – of zelfs moest – gerust rood zijn, want uit de herhaling bleek dat Neymar goed wist waar hij mee bezig was. Vervolgens ging de Braziliaanse spits Fred zo fake als een achterdeur tegen de mat in de zestien. De onschuldige Lovren raakte hem amper aan en trok dus hagelgrote ogen toen ie op de koop toe bestraft werd met een gele kaart. Penalty binnen en 2-1 voor Brazilië. Kroatië kreeg de kans op een verdiende gelijkmaker toen Olic een luchtduel won van de Braziliaanse doelman Julio Cesar, maar alweer was Nishimura spelbreker en floot ie vóór Brazilië.

Eindstand 3-1. Een wedstrijd die zonder twijfel gewonnen moest worden door Brazilië en daarom ook in hun voordeel gefloten werd. Kroatië-trainer Niko Kovac was achteraf overduidelijk. “We kunnen het beter nu opgeven en naar huis gaan. Als we het over respect hebben, dan heeft Kroatië er vanavond niet het minste gehad”, klonk het. Helaas, alweer een domper op de voetbalfeestvreugde, want wat staat ons nog allemaal te wachten? (KDN)

web polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties