Prendergast: "Ik zou goal Wilmots opnieuw afkeuren" Sport
Prendergast: "Ik zou goal Wilmots opnieuw afkeuren"
Sport

Prendergast: "Ik zou goal Wilmots opnieuw afkeuren"

Die pipo die ons het WK van 2002 heeft afgepakt, zou zijn flater van toen vandaag met alle plezier nog eens overdoen. Zo. Fout.
Dat het daar een gigantisch feest wordt in Brazilië, dat staat al buiten kijf. Toploting? Check. Droomteam? Check. Nu nog toparbiters en we zijn er helemaal. Wat Wilmots kan missen als de pest is een Peter Prendergast die volledig terechte doelpunten afkeurt, gewoon omdat het kon. U herinnert zich ongetwijfeld de pot van Wilmots tegen Brazilië in de achtste finales van het WK 2002 in Japan. Niets mis met die kopbal, zo zagen de 40.000 toeschouwers en de 22 spelers op de grasmat.

Eén man was het er niet mee eens: Peter Prendergast uit Jamaica. En elf jaar later houdt hij nog steeds voet bij stuk. “Ik zou vandaag dezelfde beslissing nemen als het opnieuw gebeurde, omdat het is wat het is. Je mag nooit voordeel halen uit een overtreding”, vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

Begrijpen wie begrijpen kan, want als je de beelden herbekijkt, van voor naar achter van links naar rechts, dan zie je dat er van een duwfout geen sprake is. Toch zag de Jamaïcaanse ref dat anders. “De beelden van achter de goal gaven me gelijk. Een Europese scheidsrechter had misschien een andere beslissing genomen, maar de duw was er. Het is waar dat België goed in de wedstrijd zat, beter dan Brazilië. Jullie hadden ook meer kansen. Maar wat vinden jullie er eigenlijk van dat die allemaal gemist werden?”, klinkt het.

Wilmots was – uiteraard – niet te spreken over zijn beslissing en duwde dat ook door. Ook daar kon Prendergast niet mee leven. “Het enige dat me spijt, is de bewering van Marc achteraf. Hij zei dat ik tijdens de rust mijn fout had toegegeven. Dat was onzin. Het enige dat ik hem tijdens de rust gezegd heb, is dat hij eens met zijn nummer elf (Gert Verheyen, nvdr) moet praten. Die werd 'a little lippy’”.

Het hoeft niet gezegd dat de wedstrijd er na een 1-0 stand helemaal anders had uitgezien, want België zat gewoon beter in de match. En dat bevestigt Prendergast dan weer wel. “Het is waar dat België goed in de wedstrijd zat, beter dan Brazilië. Jullie hadden ook meer kansen. Maar wat vinden jullie er eigenlijk van dat die allemaal gemist werden?”, aldus de ref, die na de bewogen wedstrijd gelijk zijn valies mocht pakken. Misschien moeten we in 2014 nog maar eens tegen Brazilië uitkomen, in de finale of zo. Wat een sambafeest zou dat niet worden… (KDN)

surveys & polls

Bekijk het bewuste fragment hier:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties