007 is dood, leve 007! De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volop aan de gang: "Geen vrouw" News
007 is dood, leve 007! De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volop aan de gang: "Geen vrouw"
News

007 is dood, leve 007! De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volop aan de gang: "Geen vrouw"

Wie wordt de nieuwe James Bond? Het is een vraag die veel liefhebbers van de 007-films bezighoudt. Ongeveer een jaar na de release van No Time To Die, de prent waarin Daniel Craig als James Bond het loodje legt, is er op die vraag nog geen antwoord. Producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zijn hun zoektocht al even gestart, maar die lijkt een serieuze expeditie te worden.

Na 20 jaar moet er opnieuw gezocht worden naar iemand die perfect past in de huid van de Britse geheime agent. In 2002 was Pierce Brosnan te zien als 007 in de film Die Another Day, voor hem de laatste keer, waarna het in 2005 de beurt was aan Daniel Craig. Die werd blijkbaar gekozen uit naar schatting 200 kandidaten.

007 is dood, leve 007! De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volop aan de gang: "Geen vrouw"
Daniel Craig en Eva Green op de set van 'Casino Royale'

Bond opnieuw uitvinden

En het lijkt dat ook nu Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson van EON Productions niet over één dag ijs zullen gaan bij de keuze van een nieuwe 007. Onlangs spraken ze daarover met de website Variety en daar werd een en ander duidelijk. Ze stelden dat de zoektocht niet alleen gaat over het vinden van de juiste persoon. Broccoli zei: “Het gaat niet om het casten van een acteur voor een film. Het gaat om een heruitvinding van James Bond.“

“We stellen eerst de vraag waar we met de franchise naartoe willen, wat we met het personage willen doen” ging ze verder. “En als we daar eenmaal duidelijkheid over hebben, komt de vraag wie dan de juiste persoon is voor die specifieke nieuwe invulling. Ook voor ons is het een grote investering om een nieuwe James Bond te lanceren.” In 2021 zei Broccoli nog: “Bond moet Brits zijn, maar Brits kan dus wel elke etniciteit of ras zijn.”

Een vrouw?

Maar betekent dit dan ook dat 007 een vrouw kan zijn? Daarover was Broccoli duidelijk: “Voorlopig lijkt het van niet. We moeten rollen creëren voor vrouwen, niet alleen een man in een vrouw veranderen.” Het is ook een mening die Daniel Craig nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. Er zijn al heel wat namen de revue gepasseerd als mogelijke opvolger van Craig. Maar laat er ons even de ‘volkskampioen’ uitpikken, hij die op nummer één staat bij vele fans: Idris Elba.

007 is dood, leve 007! De zoektocht naar een nieuwe James Bond is volop aan de gang: "Geen vrouw"
Daniel Craig en Idris Elba

Elba stelt echter iedereen (voorlopig) teleur, want hij heeft andere plannen. “Ik denk niet dat Bond spelen zal voldoen aan sommige van mijn persoonlijke doelen" zei hij in een aflevering van HBO's The Shop. "Het zal zeker voldoen aan de wil van vele mensen, ik ga daarover niet liegen of naïef doen. Elke hoek van de wereld waar ik kom... Ze zeggen altijd: 'Jij moet Bond worden.' Maar ik voel dat het mij op dit moment te boven gaat." Wordt allemaal vervolgd…

(Bron: Variety - Esquire)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties