5 dingen waar werknemers heel bang voor zijn op de werkvloer News
5 dingen waar werknemers heel bang voor zijn op de werkvloer
News

5 dingen waar werknemers heel bang voor zijn op de werkvloer

Waar ben jij het meest bang voor op de werkvloer? Een berisping, vervelende collega’s, ontslag…? In een recente enquête van een bekende vacaturewebsite onthulde enkele werknemers wat hun grootste vrees is op het werk. Dit zijn de 5 meest voorkomende antwoorden:

1. Een grote fout maken

In het tijdperk van sociale media zoals Twitter en Instagram, kan een kleine fout snel uitgroeien tot een groot schandaal. Fouten, vooral financiële, kunnen miljoenen kosten. Een enkele verkeerde cijferplaatsing kan desastreus zijn, en veel werknemers vrezen dit, wat hun zelfvertrouwen ondermijnt.

2. Geen carrière maken

Hoewel het idee "zolang het goed betaalt, blijf erbij" vaak heerst, vrezen veel startende werknemers dat ze geen echte carrière opbouwen, vooral als ze hun job niet leuk vinden. Of ze hebben het idee dat ze onvoldoende kansen krijgen om de ladder te beklimmen.

3. Lastige klanten

Een lastige klant die constant klaagt en je baas in de cc van e-mails zet, kan veel angst veroorzaken. Negatieve reacties op sociale media kunnen dit nog verergeren.

(lees verder onder de afbeelding)

5 dingen waar werknemers heel bang voor zijn op de werkvloer

4. Een schreeuwende baas

Een schreeuwende baas kan veel stress veroorzaken. Werknemers proberen conflicten te vermijden, vooral als het hun werk of ideeën betreft, maar dergelijke conflicten kunnen soms leiden tot innovatieve oplossingen.

5. (Plotseling) Ontslag

Je hoor het meer dan eens: werknemers die zonder waarschuwing aan de deur worden gezet. Het kan een behoorlijk beangstigend gevoel zijn: beseffen dat één foutje kan leiden tot ontslag en verlies van inkomsten.

(Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties