Aan deze spotgoedkope prijs kunnen politiekers in het parlement à volonté alcohol drinken News
Aan deze spotgoedkope prijs kunnen politiekers in het parlement à volonté alcohol drinken
News

Aan deze spotgoedkope prijs kunnen politiekers in het parlement à volonté alcohol drinken

Volgens Het Laatste Nieuws bevindt het goedkoopste café van het land zich in... het federaal parlement. Daar kunnen Kamerleden in de 'koffiekamer' voor 191,50 euro per jaar een assortiment aan dranken bestellen en dat à volonté. Dit is wel een stijging van 7 euro vergeleken met het voorgaande jaar.

Wat staat er allemaal op de drankenlijst? Dat zijn onder andere andere bieren zoals Westmalle Tripel, Leffe Blond en Duvel, evenals wijnen zoals 'Bar Dog' en Château du Rouët Belle Poule. Desondanks is er geen druk om een alcoholverbod in te voeren, ondanks een vergelijkbare maatregel in het Vlaams parlement.

Aan deze spotgoedkope prijs kunnen politiekers in het parlement à volonté alcohol drinken

"Een overroepen probleem"

De meeste partijen zijn niet tegen een verbod, maar zien momenteel geen noodzaak vanwege het beperkte en matige alcoholgebruik onder collega's. "Dit is een overroepen probleem," merkt Peter De Roover (N-VA) op.

"Collegialiteit tussen links en rechts"

Bij andere parlementsleden weerklinkt ook nog een andere uitleg voor het behouden van de 'gezelligheid' in de koffiekamer. Zij stellen: "Wie dit wegneemt, neemt de laatste collegialiteit tussen links en rechts weg." Ah, dus toch nog één plek waar ze elkaars ogen niet uitkrabben!

(Bron: hln.be - Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties