Antwerpse Lennie (25) neemt als trans vrouw deel aan Miss België: "Ik weet wie ik ben" News
Antwerpse Lennie (25) neemt als trans vrouw deel aan Miss België: "Ik weet wie ik ben"
News

Antwerpse Lennie (25) neemt als trans vrouw deel aan Miss België: "Ik weet wie ik ben"

Dat ze al op jonge leeftijd van jurken en kroontjes droomde, zegt ze aan nieuwsblad.be. Maar voor een klein jongetje was dat een wereld veraf. Maar dat kroontje komt nu wel een beetje dichterbij, want de Antwerpse Lennie Bockmans neemt als trans vrouw deel aan de Miss België-verkiezing.

Lennie (25) is studente Toegepaste Psychologie en noemt haar transitie ‘de zwaarste horde in haar leven’. “Het was bevrijdend en tegelijk beangstigend. Je gedachten malen voortdurend. Je laat snijden in een gezond lichaam, dat is toch voor niets nodig? Maar meteen daarna besef je: Bullshit, het is wél nodig. En na elke ingreep voelde ik euforie,” zegt ze aan nieuwsblad.be.

"Voor veel mensen ben ik niet volwaardig"

Lennie wist al als kind dat er ‘iets’ was. Ze viel op jongens en voor zichzelf was ze gay, tot ze besefte dat dit niet correct was, of alleszins onvoldoende. Toen Caitlyn Jenner in 2015 op 65-jarige leeftijd uit de kast kwam, zag Lennie het licht. “Ik wilde niet op een moment vaststellen dat ik geen enkele dag als mezelf geleefd heb,” zegt ze. “Enkele maanden later nam ik de beslissing.”

De Antwerpse Miss België-kandidate wordt echter nog steeds geconfronteerd met ‘vooroordelen’. Mannen die haar tijdens een date niet helemaal als vrouw beschouwen, een lelijk woord of een lelijke blik,… “Ik weet van mezelf wie ik ben, maar ik merk dat ik voor veel andere mensen nooit volwaardig zal zijn,” zegt Lennie. “Vroeger nam ik dat heel persoonlijk, maar nu reageer ik daar sowieso nooit op. Dat heeft geen zin.”

Hieronder vinden jullie nog wat foto’s van Lennie:

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties