Australiër krijgt gigantische boete omdat hij... gaat surfen met zijn python (video) News
Australiër krijgt gigantische boete omdat hij... gaat surfen met zijn python (video)
News

Australiër krijgt gigantische boete omdat hij... gaat surfen met zijn python (video)

Een Australiër kreeg een boete van ongeveer 1.400 euro opgelegd nadat er een video was opgedoken waarin hij tijdens het surfen te zien was met zijn python om zijn nek. Dit incident vond plaats bij Rainbow Bay aan de Gold Coast van Australië, ten zuiden van Brisbane. De man beweerde dat zijn huispython, die hij Shiva noemde, al minstens tien keer met hem had gesurft.

Na het viraal gaan van de video hebben de autoriteiten hem een boete van 2.332 Australische dollar opgelegd. Ze concludeerden dat de man het recht had om een python als huisdier te houden, maar dat hij het dier onder geen enkele omstandigheid buiten zijn huis mocht meenemen, laat staan om te surfen.

Speciale vergunning nodig

"Het meenemen van het dier naar een openbare plaats vereist een speciale vergunning," verklaarde het ministerie van Milieu van de staat Queensland. "Slangen zijn koudbloedige wezens en hoewel ze kunnen zwemmen, mijden reptielen over het algemeen water. De python zou het water zeer oncomfortabel hebben gevonden, en de enige slangen die in de oceaan thuishoren, zijn zeeslangen. Bovendien kan zo'n uitje veel stress veroorzaken bij de slang,” aldus het ministerie.

De ruitpython is een grote slangensoort die voorkomt in Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Deze reptielen kunnen wel tot drie meter lang worden. Ze zijn niet giftig, maar wikkelen zich om hun prooi totdat deze stikt en sterft. Ze voeden zich hoofdzakelijk met vogels, hagedissen en kleine zoogdieren.

(Intropic: Sreen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties