'Baby face' van 27 gaat viraal met smeekbede om werk: "Bedrijven denken dat ik 12 ben!" News
'Baby face' van 27 gaat viraal met smeekbede om werk: "Bedrijven denken dat ik 12 ben!"
News

'Baby face' van 27 gaat viraal met smeekbede om werk: "Bedrijven denken dat ik 12 ben!"

Het enige wat ene Mao Sheng (27) wil, is een job om zijn familie te onderhouden, maar door zijn jeugdige uiterlijk werd hij de ene na de andere job geweigerd door werkgevers die dachten dat hij loog over zijn leeftijd. “Ze denken dat ik 12 ben!” zegt hij.

Het pleidooi van Mao is op de sociale media viraal gegaan. De ‘baby face’ van 27 heeft dan ook nog eens een kleine gestalte, wat het helemaal problematisch maakt. “De bedrijven laten mij in de steek” zegt hij. “Ten eerste denken ze dat ik lieg over mijn leeftijd en daarnaast zijn ze bang voor de strenge straffen die er in China staan op kinderarbeid. Maar ik ben geen kind!”

'Baby face' van 27 gaat viraal met smeekbede om werk: "Bedrijven denken dat ik 12 ben!"
In de virale video toont Mao zijn paspoort om te bewijzen dat hij 27 jaar is

Ene afwijzing na de andere

Zijn frustraties leidden tot een video op Douyin (de Chinese TikTok) waarin hij om werk vroeg en waarin hij het verhaal achter zijn zoektocht naar werk vertelde en die video is sindsdien viraal gegaan. Mao legde uit dat zijn vader een beroerte had gehad en dat hij moest werken om hem financieel te ondersteunen terwijl hij herstelde.

Samen met een vriend was hij de straat opgegaan op zoek naar werk in fabrieken in de stad. Maar terwijl zijn vriend snel werk vond, bleef Mao teleurgesteld achter na de ene afwijzing na de andere. Na een vruchteloze zoektocht voelde Mao zich verslagen, tot zijn video hem wat geluk bracht. Naar verluidt kreeg hij nu een aantal jobaanbiedingen van bedrijven die medelijden hebben met hem. Uit een andere video die op sociale media in China is geplaatst, blijkt dat Mao een van de jobaanbiedingen heeft aanvaard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties