Belgische politie haalt elektrische step uit verkeer die waanzinnige snelheid haalt: "Nooit meegemaakt!" News
Belgische politie haalt elektrische step uit verkeer die waanzinnige snelheid haalt: "Nooit meegemaakt!"
News

Belgische politie haalt elektrische step uit verkeer die waanzinnige snelheid haalt: "Nooit meegemaakt!"

De politie heeft een snelheidsduivel van de weg gehaald, maar in plaats van een auto bestuurde hij een sterk opgevoerde step. Het was de politie van Sint-Genesius-Rode die deze ontdekking deed tijdens een actie tegen inbraken waarbij verdachte voertuigen en personen werden gecontroleerd.

"We zagen een stepper die duidelijk sneller reed dan de toegestane snelheid", vertelde commissaris Ken De Decker aan de openbare omroep. De bestuurder werd daarop uit het verkeer gehaald, en de step werd aan een snelheidstest op de rollenbank onderworpen.

Knopje om snelheid op te drijven

Vreemd genoeg overschreed de step niet de maximumsnelheid van 25 km/u. Maar toen kwam de aap uit de mouw: de agenten ontdekten een knopje waarmee de snelheid opgevoerd kon worden.

"Nog nooit meegemaakt"

"Toen we dat indrukten, bleek de step tot wel 99 km/u te kunnen rijden." De politie komt vaker opgevoerde elektrische steps tegen, maar nog nooit eentje die zo'n hoge snelheid kan bereiken. De illegale step is in beslag genomen.

(Bron: Redactie 24 - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties