This is Belgium: inbreker wordt vrijgesproken omdat hij jarig is News
This is Belgium: inbreker wordt vrijgesproken omdat hij jarig is
News

This is Belgium: inbreker wordt vrijgesproken omdat hij jarig is

Milko trok op zijn achttiende verjaardag op dieventocht en precies omdat het op zijn verjaardag was werd hij nog vrijgesproken door de Brusselse rechter ook. De slachtoffers zijn sprakeloos.


Inwoners van Sint-Pieters-Leeuw zagen bij hun thuiskomst op 4 april 2012 dat er iemand ongevraagd hun huis had binnen gezeten. Al snel bleek dat er een Wii-spelcomputer, een computer en verschillende juwelen verdwenen waren. Van de dief geen spoor, maar de flikken namen vingerafdrukken en die leidden al snel tot de Chileen Milko B.

Desondanks het feit dat de jongeman in rook opgegaan blijkt te zijn, kwam de zaak dinsdag toch voor de rechtbank in Brussel. Nog straffer is, dat Milko werd vrijgesproken. De inbraak gebeurde op 4 april en dat is ook de dag dat de Chileen achttien werd. “Omdat de geboorteakte uit Chili niet het uur van de geboorte vermeldt, weten we niet zeker of de dader op het moment van de feiten nu minderjarig of meerderjarig was. Daardoor weet ik niet zeker of ik wel bevoegd ben in deze zaak”, aldus het oordeel van de rechter. Milko gaat dan ook vrijuit.

De slachtoffers konden hun oren niet geloven: “Wat een fantastisch land is dit toch”, zo reageerde de man cynisch. De kans is trouwens ook groot dat het parket in beroep gaat tegen dit knotsgekke vonnis. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties