Brusselse politie sluit straat af voor biddende moslims (video) Actua
Brusselse politie sluit straat af voor biddende moslims (video)
Actua

Brusselse politie sluit straat af voor biddende moslims (video)

In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem wordt elke vrijdag een straat afgesloten door de politie zodat plaatselijke moslims er hun vrijdaggebed kunnen doen. Reden is een overbevolkte moskee die er vlak naast ligt.
Opvallend tafereel in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem, alwaar de moskee Al Inaba zo populair is dat de bezoekende moslims hun vrijdaggebed in de aangrenzende Hubert Blauwetstraat moeten doen. Om de veiligheid te garanderen, heeft de politie besloten om de straat af te zetten tijdens de geloofstraditie.

Het zou gaan om een overgangsmaatregel. “Om te vermijden dat er geen mensen worden aangereden, wordt de Hubert Blauwetstraat inderdaad elke vrijdag tijdelijk afgesloten. We hebben voor die straat gekozen omdat er normaal gezien relatief weinig verkeer doorgaat. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing ten gevolge van het grote succes van de moskee Al Inaba. Er werd al een dossier ingevoerd bij de gemeente om te verhuizen naar een grotere locatie en vanaf dan zou het probleem verholpen moeten zijn”, vertelt Julie Mampuy, communicatieverantwoordelijke van de politiezone Brussel-West, aan Clint.be. (GBL/KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties