Daar zijn de verkoudheden weer! Er is slechts één ultiem reddingsmiddel: van bil gaan News
Daar zijn de verkoudheden weer! Er is slechts één ultiem reddingsmiddel: van bil gaan
News

Daar zijn de verkoudheden weer! Er is slechts één ultiem reddingsmiddel: van bil gaan

Soms kan wetenschappelijk onderzoek gewoon ook heel interessant zijn, neem nu deze studie van enkele bollebozen uit Pennsylvania. Zij stellen dat seks een goed medicijn is tegen een verkoudheid. Weg dus met siroopjes, thee met honing en andere lapmiddelen. Rampetampen is de boodschap! Een boodschap die zeker niet in dovemansoren zal vallen nu iedereen weer aan het hoesten en snotteren is.

Wanneer je verkouden bent, zou je denken dat je net alle lichaamscontact met anderen moet vermijden. Zo niet volgens het onderzoek van Wilkes-Barre University Pennsylvania. Aan het onderzoek namen 111 studenten deel, die werd gevraagd hoeveel keer per week ze seks hadden. Ook werd er hen om een speekselmonster gevraagd.

Twee keer per week is perfect

In dit speeksel zit er namelijk een specifiek antilichaam, immunoglobuline A. Dit antilichaam beschermt je onder andere tegen een verkoudheid. Hoe meer je ervan hebt, hoe minder kans op hoesten en snotteren. Het resultaat? Je raadt het al… Seks helpt! De studenten die één of twee keer in de week seks hadden, hadden de meeste antilichamen in hun speeksel zitten.

Zij waren dus beter beschermd tegen een verkoudheid. Langs de andere kant bleek dat te veel seksen ook niet goed is. Drie of meer keer per week zorgde voor minder antilichamen. Dus hiermee is meteen ook dé hamvraag beantwoord: hoeveel keer moet je het nu doen? Twee keer per week dus. Meer mag ook, maar dan moet je er af en toe een verkoudheidje bij nemen.

(Bron: Panorama - Intropic: Freepik)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties