Deze 'koffie-test' scheidt het kaf van het koren tijdens een sollicitatiegesprek: "Het draait om de juiste instelling" News
Deze 'koffie-test' scheidt het kaf van het koren tijdens een sollicitatiegesprek: "Het draait om de juiste instelling"
News

Deze 'koffie-test' scheidt het kaf van het koren tijdens een sollicitatiegesprek: "Het draait om de juiste instelling"

Een voormalige HR-directeur heeft onthuld wat je nodig hebt om zijn sollicitatiegesprek door te komen – en het draait allemaal om… een kop koffie.

Niets zorgt voor zoveel zenuwen als een sollicitatiegesprek voor een functie die je echt wilt. Gedachten als ‘Welke vragen gaan ze stellen? Moet ik een pak dragen?’ en ‘Wat gaat het loon zijn?’ schieten vaak door je hoofd. Maar volgens Trent Innes, voormalig HR-directeur van Xero Australië, draait het er niet zozeer om wat je doet, maar juist om wat je niet doet.

"Het draait om de juiste instelling"

Inmiddels werkzaam als Chief Growth Officer bij SiteMinder, vertelde Innes in de podcast ‘The Ventures’ over de simpele test die hij tijdens elk gesprek toepaste om te bepalen of iemand geschikt is voor de functie. Hij legt uit: “Ik neem je altijd mee naar een van onze keukens, en op de een of andere manier loop je altijd weg met een drankje. Dan gaan we terug naar het interview, en aan het einde van het gesprek kijk ik altijd of de kandidaat het lege kopje zelf terug naar de keuken brengt.”

(lees verder onder de afbeelding)

<br>

'Cultuur' van de werkplek

“Vaardigheden kun je ontwikkelen, kennis en ervaring kun je opdoen, maar uiteindelijk draait het om de juiste instelling. En de instelling waar wij veel over praten is het principe van ‘was je koffiekopje’,” klonk het nog. Volgens Innes draait alles om de ‘cultuur’ van de werkplek, en zijn methode werkt goed, want de keuken is altijd netjes. Hij vervolgt: “Als je een dag binnen Xero zou rondlopen, zie je dat de keukens altijd schoon en opgeruimd zijn, en dat komt door dat simpele idee van ‘was je koffiekopje’. Het gaat erom dat mensen passen binnen de cultuur van Xero en alles oppakken wat van hen verwacht wordt.”

Gemeenschappelijke werkruimtes

In een ander interview met ‘Rebel Playbook’ voegde hij daaraan toe: “We hebben maar twee regels binnen het bedrijf. Regel één: je mag niet lunchen aan je bureau. Dat zorgt ervoor dat mensen elkaar in gemeenschappelijke ruimtes ontmoeten en samenwerken. Ik geloof daar sterk in, daarom hebben we open ruimtes, zoals je hier op de achtergrond ziet. We willen dat mensen samenwerken. En regel twee: je moet je eigen koffiekopje afwassen. Sorry, maar dat zijn mijn enige twee regels.”

(Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties