Dierenwelzijnsorganisatie PETA vraagt vrouwen om in 'seks-staking' te gaan als hun man vlees eet News
Dierenwelzijnsorganisatie PETA vraagt vrouwen om in 'seks-staking' te gaan als hun man vlees eet
News

Dierenwelzijnsorganisatie PETA vraagt vrouwen om in 'seks-staking' te gaan als hun man vlees eet

Dierenwelzijnsorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft een nieuw idee bedacht om mannen over te halen om over te stappen op veganisme. De groep denkt dat als vrouwen een seks-staking houden tegen vleeseters, dat het keerpunt zou kunnen zijn dat mannen nodig hebben om hun vleesetersbestaan op te geven. Volgens The Telegraph zou de seks-staking volgens PETA kunnen helpen ‘de wereld te redden’ en een einde te maken aan ‘giftige mannelijkheid’.

Daniel Cox van PETA Duitsland zei: “We kennen ze allemaal, de voorstedelijke vaders met bierflesjes en barbecuetangen die worstjes bakken op hun grill van 700 euro. Wanneer een gast zijn eigen aubergine meebrengt, dan wordt die scheef bekeken en met veel tegenzin gaat de aubergine op de grill. Dat deze 'grillmeesters' menen hun mannelijkheid aan zichzelf en hun soortgenoten te moeten bewijzen door hun vleesconsumptie is echter niet alleen in het nadeel van de dieren.”

Extra belasting op vleesconsumptie

"Nu is er wetenschappelijk bewijs dat deze ‘giftige mannelijkheid’ ook het klimaat schaadt” ging Cox verder. “Daarom zou een fikse vleesbelasting van 41 procent op zijn plaats zijn. Een verbod op seks of voortplanting voor alle vleesetende mannen zou in dit verband ook doelgericht zijn." De waarde van 41 procent komt van onderzoeksblad Plos One, dat onthulde dat mannen door hun ‘vleesetende neigingen’ 41 procent meer broeikasgasemissies veroorzaken dan vrouwen. De oproep van PETA voor een seksverbod voor mannen heeft tot verontwaardiging geleid, waarbij sommigen het idee als ‘seksistisch’ bestempelden.

“Vrouwen eten meer braadworst dan mannen”

Conservatief parlementslid Alicia Kearns vertelde LBC Radio: "Het voedt de ergste verhalen van de jaren '90 dat vrouwen seks gebruiken, dat het niet iets is waar ze van genieten, dat ze het moeten gebruiken als een middel tegen mannen. Het is ook ongelooflijk gericht op hetero-relaties. Dit is weer een voorbeeld van PETA's 'shock tactics'.” In Duitsland vertelde een braadworstverkoper aan de krant Bild: "Ik ben sprakeloos, volledig geschokt door deze uitspraak. Ik verkoop beroepsmatig braadworst en er komen meer vrouwen dan mannen naar me toe.” Het ziet er dus niet meteen naar uit dat de wensen van PETA snel door de massa zullen worden overgenomen.

(Bron: The Telegraph en Bild - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties