Dina Tersago onthult 'duistere' kant van Miss België-verkiezing: "Ze grepen en knepen overal" News
Dina Tersago onthult 'duistere' kant van Miss België-verkiezing: "Ze grepen en knepen overal"
News

Dina Tersago onthult 'duistere' kant van Miss België-verkiezing: "Ze grepen en knepen overal"

In 2001 besloot Dina Tersago (45) een nieuwe uitdaging aan te gaan en werd uiteindelijk gekroond tot Miss België. In een interview met 'Humo' blikt ze terug op deze periode en vertelt ze dat het toen andere tijden waren. “Er werd veel getolereerd onder het mom van grappen en zwanzen,” zegt ze.

Als brave en serieuze universiteitsstudent werd het Dina Tersago even te veel. “Ik had faalangst en worstelde met mezelf... Dus besloot ik een sabbatjaar te nemen,” vertelt de presentatrice aan 'Humo'. “Opeens dacht ik: weet je wat, ik doe mee aan Miss België! Mijn vriendinnen verklaarden me voor gek, en ikzelf begreep het eigenlijk ook niet. Ik wilde mijn grenzen verleggen en bewijzen dat ik geen saaie muurbloem was.”

"Het waren andere tijden"

In 2001 was de #MeToo-beweging (een beweging tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, red.) nog niet opgekomen. “Het waren andere tijden,” legt Tersago uit. “Veel mannen dachten dat een acte de présence een vrijgeleide was voor allerlei ongepast gedrag. Dan moest ik bijvoorbeeld tombolalotjes verkopen, en waren er mannen die op hun been kletsten en vies knipoogden: ‘Ik koop nog tien lotjes als je op mijn schoot komt zitten!’,” vervolgt ze.

"Onder het mom van grappen..."

“Op de foto grepen en knepen ze vaak, onder het mom van grappen en zwanzen werd dat oogluikend getolereerd. Maar ik heb in ieder geval geleerd om van me af te bijten.” Dina heeft geen spijt van haar deelname. “Je kunt je afvragen of zo’n missverkiezing nog iets van deze tijd is, maar voor mij kwam het precies op het juiste moment. Voor de eerste keer in mijn leven slaagde ik erin om foert te zeggen tegen alles en iedereen," besluit ze.

(Bron: Humo en hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties