Discriminatie!? Vrouwen betalen minder dan mannen voor de Zillion Zundays-party in Hasseltse Versuz News
Discriminatie!? Vrouwen betalen minder dan mannen voor de Zillion Zundays-party in Hasseltse Versuz
News

Discriminatie!? Vrouwen betalen minder dan mannen voor de Zillion Zundays-party in Hasseltse Versuz

Nee, de hype rond de film Zillion is bijlange nog niet gaan liggen. Met de erotische Zunday-feestjes van de beruchte Antwerpse danstent die even terugkeren – weliswaar in de Hasseltse Versuz – wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven in het grote Verstraeten-boek. Maar wat blijkt nu? Vandaag betaalt een vrouw zowaar 3 euro minder dan een man voor een ticket voor de Zundays-party. Pure discriminatie! Of niet…

Frank Verstraeten wil in Hasselt de legendarische Zundays-seksfeesten opnieuw tot leven wekken. Maar wel ‘aangepast aan de tijdgeest’, liet hij eerder al weten. Lees: geen penetratie, geen fistfucken en treintje, enzovoort. Braver dus. Wel opmerkelijk: vrouwen en transpersonen die vandaag een ticket kopen betalen 39,95 euro, mannen betalen 42,95 euro. Vanwaar dat verschil en is er hier geen sprake van discriminatie?

Bij het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen luidt het: “Betalende toegang tot publieke events valt onder de noemer ‘goederen en diensten’, en dan is het verboden om een onderscheid op grond van geslacht te maken. Maar er zijn uitzonderingen. Als een verhoogde aanwezigheid van vrouwen de doelstelling is bijvoorbeeld.” En dat laatste is nu net wat Frank Verstraeten voor ogen heeft.

“Voorverkoop forceren”

Aan nieuwsblad.be zegt hij: “Er zijn altijd meer mannen dan vrouwen. De verhouding is meestal 70 procent mannen tegenover 30 procent vrouwen. En op een erotisch feest als Zundays zijn er liefst evenveel mannen als vrouwen. En dus forceren we de voorverkoop. Wij willen gewoon dat het fifty-fifty is, evenveel mannen als vrouwen.” Dat er een prijsverschil is, wordt ontkend door Verstraeten. “We werkten met waves, wie er het snelst bij was, kocht aan de beste prijs. Man, vrouw of trans. Bij elke wave gaan de prijzen omhoog en dat gaat sneller bij de mannen.”

Ticket, maar geen toegang…

Nog een opmerkelijk gegeven: wanneer je een ticket hebt voor Zundays op 26 februari ben je helemaal nog niet zeker dat je binnen raakt. Huh!? Er zal namelijk een duidelijke ‘door policy’ worden toegepast. “Dress to impress, wees extravagant,” zegt Verstraeten. “Naar een trouwfeest ga je ook niet op je sloffen. Je moet je kleden naar de gelegenheid.” En zo kan iedereen – na terugbetaling van zijn of haar ticket - de deur gewezen worden. “Maar we gaan dat proberen te vermijden en samen naar oplossingen zoeken,” besluit de voormalige Zillion-bons.

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties