Dit gebeurt er met je lichaam als je nooit meer van bil zou gaan (spoiler: het is niet goed!) News
Dit gebeurt er met je lichaam als je nooit meer van bil zou gaan (spoiler: het is niet goed!)
News

Dit gebeurt er met je lichaam als je nooit meer van bil zou gaan (spoiler: het is niet goed!)

Het is normaal om af en toe van een goede vrijpartij te genieten om te ontstressen en de beslommeringen van werk en wat dan ook te vergeten. Echter, wat als je helemaal geen seks meer hebt? Dit kan onplezierige gevolgen hebben, vooral omdat seks aantoonbaar helpt bij het verminderen van stress.

Hoewel sommige seksuele ervaringen stressvol kunnen zijn, is het nog steeds beter dan helemaal geen seks hebben. Het gebrek aan seks kan namelijk leiden tot een verhoogd stressniveau, vooral als je gewend bent aan regelmatige intieme momenten. Stoppen met seks kan het stressniveau aanzienlijk verhogen. Masturberen kan ook helpen bij stressvermindering, maar in mindere mate.

Ook fysieke voordelen

Het hebben van seks stimuleert ook de aanmaak van nieuwe neuronen in de hersenen. Naast het belang van liefde, heeft lust ook invloed en het libido moet op peil worden gehouden. Een gebrek aan seks kan leiden tot een afname van het libido en minder interesse in intieme activiteiten. Regelmatige seks is niet alleen goed voor de geestelijke gezondheid, maar heeft ook fysieke voordelen. Minstens twee keer per week seks hebben kan de kans op hart- en vaatziekten verminderen.

Erectieproblemen

Een gezond seksleven is ook gunstig voor het immuunsysteem. Regelmatig vrijen versterkt de afweer van het lichaam. Bovendien draagt seks bij aan een goede nachtrust; ongeveer 60 procent van de mensen meldt beter te slapen na een vrijpartij. Erectieproblemen kunnen vaker voorkomen bij mannen die geen seks hebben, vooral bij oudere mannen, volgens onderzoekers van het University Hospital Tampere. Aan de andere kant verkleint regelmatige seks juist de kans op impotentie. Dus… je weet wat gedaan!

(Bron: Panorama - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties