Dit specifieke auto-onderdeel wordt momenteel geviseerd door dieven, en drie merken zijn populair News
Dit specifieke auto-onderdeel wordt momenteel geviseerd door dieven, en drie merken zijn populair
News

Dit specifieke auto-onderdeel wordt momenteel geviseerd door dieven, en drie merken zijn populair

Na de airbags, katalysators, wielen en sturen hebben dieven nu hun zinnen gezet op een nieuw auto-onderdeel. Volgens de politie lijkt het erop dat deze diefstallen op bestelling plaatsvinden, waarbij de daders doorgaans zeer bedreven te werk gaan. Een en ander wordt uitgelegd in een artikel op nieuwsblad.be…

Het is een schokkende ontdekking wanneer je klaar bent om te vertrekken en plotseling twee grote gaten aantreft op de plek waar normaal gesproken je koplampen zitten. In de afgelopen weken en maanden hebben tientallen bestuurders dit ervaren. De politie, die deze diefstallen van auto-onderdelen niet afzonderlijk registreert in de misdaadstatistieken, meldt dat de daders regelmatig van werkgebied veranderen en actief zijn zowel in België als Nederland.

Welke automerken worden geviseerd?

"De daders richten zich vooral op voertuigen van het merk Audi, maar we weten dat ook andere merken doelwit zijn," vertelt politiewoordvoerder Joost Van Liefferinge aan nieuwsblad.be. De diefstallen vinden plaats voornamelijk in garages of op bedrijfsterreinen. De dieven richten zich specifiek op koplampen, niet alleen van Audi, Volvo en andere premiummerken, maar ook van Porsche. Er zijn gevallen bekend waarbij dieven er vandoor gingen met de koplampen van een Porsche Cayenne en zelfs de koplampen van de Taycan zijn populair. De duurste koplampen voor dat model kosten al snel 3.500 euro.

Op bestelling

"Veel van deze diefstallen lijken op bestelling te gebeuren, waarbij de daders (meestal) professioneel te werk gaan. Ze verwijderen de koplampen uit voertuigen zonder aanzienlijke schade te veroorzaken, waardoor ze de buit gemakkelijk kunnen hergebruiken of doorverkopen,” aldus Van Liefferinge. Op het internet zijn diverse modellen van gestolen lampen te vinden, die aangeboden worden voor enkele honderden euro's.

Advies van de politie

De politie adviseert eigenaren van een garage om hun auto altijd binnen te parkeren. Ze waarschuwen ook voor verdachte activiteiten rond geparkeerde auto's en roepen op om het nummer 101 te bellen als er vermoedens zijn van diefstal. Met betrekking tot ondergrondse garages wordt geadviseerd om altijd goed te controleren of er niemand ongeautoriseerd naar binnen glipt wanneer de poort met de afstandsbediening wordt geopend of gesloten.

(Bron: nieuwsblad.be – Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties