Een Netflix-account delen is vanaf nu ook in ons land niet meer gratis News
Een Netflix-account delen is vanaf nu ook in ons land niet meer gratis
News

Een Netflix-account delen is vanaf nu ook in ons land niet meer gratis

Dinsdagavond heeft Netflix aangekondigd dat het ook in ons land maatregelen gaat nemen tegen klanten die hun account delen met iemand anders die niet onder hetzelfde dak woont. Iets wat de streamingsdienst jaren oogluikend heeft toegestaan.

Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van het Netflix-account van een familielid of vriend. Natuurlijk is dit een serieuze hap uit de omzet van de streamingsgigant. Het bedrijf testte de restricties al in verschillende landen en rolt ze nu verder uit, ook in België.

Plek kopen voor extra lid 

Netflix-klanten die hun account delen, zullen een mail ontvangen waarin hen erop gewezen wordt dat een account enkel gebruikt mag worden door mensen die op hetzelfde adres wonen. Wie deze boodschap negeert, zal uiteindelijk zijn huishouden moeten ‘verifiëren’, zodat niemand buiten het gezin nog kan meekijken.

Wie zijn Netflix-abonnement toch nog met iemand van buiten het huishouden wil blijven delen, zal een plek voor een extra lid kunnen kopen voor 3,99 euro per maand. Dat kan enkel in het Standard (13,49 euro per maand) of Premium (17,99 euro) abonnement, niet in het goedkoopste Basic (8,99 euro) abonnement. Je kan daarnaast ook een profiel overdragen naar een nieuw betaald lidmaatschap. Netflix benadrukt wel dat kijken onderweg of op reis wel nog mogelijk blijft voor alle leden van hetzelfde huishouden.

(Bron: hln.be - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties