Einde van een tijdperk: The Walking Dead is niet meer, tijd voor wat cijfertjes News
Einde van een tijdperk: The Walking Dead is niet meer, tijd voor wat cijfertjes
News

Einde van een tijdperk: The Walking Dead is niet meer, tijd voor wat cijfertjes

‘The Walking Dead’… Niet iedereen kijkt ernaar, maar bijna iedereen kent de serie wel. Zondag komt een van de meest succesvolle series ooit tot een einde. Het einde van een tijdperk, kan je wel stellen. Vanaf de start op 31 oktober 2010 was de zombieserie een immens succes en doorheen de jaren bleef die populariteit maar groeien.

Tijdens de eerste vier seizoenen van The Walking Dead stegen de kijkcijfers van 5,35 miljoen naar maar liefst 13,33 miljoen. En dan moest het beste nog komen. Seizoen vijf was de absolute hoogvlieger qua kijkcijfers: gemiddeld 14,38 miljoen. Met maar liefst 17,29 miljoen kijkers op 12 oktober 2014 en nog eens 5 miljoen kijkers in de zeven dagen erna.

KIJK. De trailer van seizoen 11 van The Walking Dead

Daarna ging het een beetje bergaf, maar het was pas vanaf seizoen 8 dat er een stevige daling in het aantal kijkers te noteren viel. Seizoen 8 deed het 30 procent minder goed ten opzichte van het seizoen ervoor, en ook de seizoen daarna waren qua kijkcijfers geen hoogvliegers vergeleken met de hoogdagen van de serie.

Een van de oorzaken van die daling is dat steeds minder mensen kabelzenders zoals AMC thuis ontvangen. Op het hoogtepunt in 2010 bereikte de zender 94 miljoen tv-huishoudens, nu zijn dat er slechts 78 miljoen. Toch heeft The Walking Dead zijn plaats meer dan dik verdiend in de geschiedenisboeken der tv-series. Weinig series hebben immers over zo’n lange periode zo’n immens succes gekend.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties