Elon Musk heeft zijn onheilspellende langetermijndoel voor de ‘Grok AI‑companions’ onthuld. Volgens Musk zouden deze robot‑compagnons de geboortecijfers kunnen stimuleren. Hij waarschuwde eerder al voor dalende geboortecijfers, die hij bestempelde als “misschien wel het grootste probleem waarmee de wereld over 20 jaar te maken krijgt”.
Met zijn veertien kinderen uit vier relaties had hij al laten doorschemeren dat hij een “leger van kinderen” wil verwekken met behulp van draagmoeders. Het begon toen de Tesla‑CEO op X postte: “Compagnons zijn nu gratis uit te proberen in de Grok‑app.” Toen iemand reageerde met “gg birthrates”—bedoeld als “game over” voor geboortecijfers—antwoordde Musk: “Of worden ze juist beter.”
Nu ook een mannelijke compagnon
Die compagnons maken deel uit van Grok 4, de nieuwste versie van zijn chatbot waarvan Musk op 9 juli zei dat het het krachtigste AI‑model ter wereld is. De recente update introduceerde twee nieuwe karakters, waaronder een seksueel getinte blonde anime‑bot genaamd ‘Ani’. Gisteren kondigde Musk een mannelijke compagnon aan, gebaseerd op Edward Cullen uit Twilight en Christian Grey uit Fifty Shades of Grey. (lees verder onder de afbeelding)

“Niet alleen op het scherm”
Maar nu onthulde hij een nog meer bizarre toekomst: wanneer een gebruiker vroeg of je op den duur je eigen compagnon kunt creëren, antwoordde Musk: “Ja, aangepaste en unieke compagnons. Geen twee zullen hetzelfde zijn.” En hij suggereerde dat deze AI‑compagnons uiteindelijk niet alleen op schermen blijven. Op de vraag “Een grote stap dichter bij dat anime‑meisje dat echt wordt?”, reageerde Musk: “Optimus zal hen in staat stellen fysiek echt te worden.” Optimus is Tesla’s ontwikkelende humanoïde robot.
Zijn visie omvat dus op maat gemaakte AI‑compagnons die volledig uniek zijn voor iedere gebruiker, en zich uiteindelijk kunnen manifesteren in robotlichamen. Mogelijk met kunstmatige baarmoeders. Zo’n niveau van personalisatie gaat veel verder dan huidige AI‑assistenten.
Wat zeggen / doen OpenAI en Google?
De meeste grote AI‑spelers zoals OpenAI en Google blijven uit de buurt van dit soort personalisatie, vanwege zorgen over mogelijke schade voor gebruikers. Tegelijkertijd lopen kleinere AI‑compagnons‑platforms zoals Character.AI tegen juridische problemen aan na incidenten waarbij gebruikers ‘psychisch werden geraakt’. Wij zijn alvast écht benieuwd wat de toekomst brengt…
(Bron: Unilad Tech - Afbeeldingen: screen grabs YouTube)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties