Emilie geeft kroontje door aan Kenza: topfavoriete mag zich één jaar de Mooiste van België noemen (foto's) News
Emilie geeft kroontje door aan Kenza: topfavoriete mag zich één jaar de Mooiste van België noemen (foto's)
News

Emilie geeft kroontje door aan Kenza: topfavoriete mag zich één jaar de Mooiste van België noemen (foto's)

Ze behoorde tot de topfavorieten en is nu gekroond tot Miss België 2024: Kenza Ameloot (21). Kenza, afkomstig uit het Oost-Vlaamse Sint-Amandsberg volgt daarmee Emilie Vansteenkiste (22) op, waardoor de titel voor het elfde jaar op rij naar een Vlaamse gaat.

Kenza is perfect drietalig en heeft Rwandese roots van moederskant. Hoewel ze internationale bedrijfskunde studeert, zal ze deze studies een jaar opzij zetten. “Ongeloof en dankbaarheid, dat gaat er door mijn hoofd,” gaf Kenza meteen na de verkiezing mee.

Alles voor kinderen

“Ik kan het allemaal nog niet goed geloven”, gaf ze toe. Ze was daarom ook totaal verrast door haar overwinning. “Ik wil een Miss België zijn die herinnerd wordt”, vertelde ze nog. “Ik wil dat een kindje naar mij kan komen om te zeggen dat het veel beter gaat, omdat ik heb kunnen helpen. Al is het maar één kind, dan is mijn jaar goed gegaan.”

"Ik had zelf geen gemakkelijke jeugd"

Kenza maakt zelf ook geen gemakkelijke jeugd door. “Ik was het ‘anders’ kindje,” vertelde ze. “Ik had het moeilijk met luidop lezen, was heel verlegen.” Ze vindt het dan ook heel belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt om zo exact te weten te komen wat elk van hen nodig heeft. Wij hebben hieronder alvast wat leuke foto’s van Kenza voor jullie verzameld.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties