Ex-vaper onthult wat stoppen met zijn lichaam deed: "Het was werkelijk verbijsterend!" News
Ex-vaper onthult wat stoppen met zijn lichaam deed: "Het was werkelijk verbijsterend!"
News

Ex-vaper onthult wat stoppen met zijn lichaam deed: "Het was werkelijk verbijsterend!"

Een zelfbenoemde 'zware vaper' onthulde de 10 dingen die er met hem gebeurde nadat hij ‘cold turkey’ ermee was gestopt. Geen afbouw, geen geleidelijke afbouw, gewoon op een dag de e-sigaret neerleggen en nooit meer oppakken.

De ex-vaper plaatste zijn verhaal op de Reddit-groep r/QuitVaping. Hij moedigde iedereen aan die overwoog te stoppen om het ‘gewoon te doen’ en gaf 10 dingen mee die gebeurden nadat hij gestopt was. Het eerste wat hij ontdekte, was het gevoel van 'een geheel nieuwe set longen te hebben'. Vapen mag dan je ademhalingssysteem niet zo erg in de war schoppen als roken, maar het is nog steeds erg slecht voor je en stoppen zal voordelen opleveren.

Wat doet stoppen met vapen met je lichaam?

"Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel je cardiovasculaire gezondheid zal verbeteren als je stopt met vapen. Het is verbijsterend", schreef de Redditor. Als tweede was er het 'nieuwe longen'-gevoel waardoor hij meer lichaamsbeweging kon doen dan voorheen omdat zijn 'longen niet meer pijn deden als hij rende'.

Terwijl de eerste twee punten fysiek waren, was het derde psychologisch, omdat hij zei dat hij 'niet langer het gewicht voeldevan die vreselijke rokersschaamte' en blij was dat hij niet meer naar de toiletten hoefden te verdwijnen om te dampen. In sociale situaties had hij het gevoel dat hij meer gefocust was tijdens gesprekken. Vroeger wilde hij dat die moment snel voorbij waren zodat hij kon gaan vapen, maar nu kon hij meer tijd besteden aan wat echt telt.

Ex-vaper onthult wat stoppen met zijn lichaam deed: "Het was werkelijk verbijsterend!"

Nicotineverslaving overwonnen

Bovendien had hij het gevoel dat hij zijn nicotineverslaving had overwonnen en hem dat het vertrouwen gaf dat hij andere uitdagingen aankon. Dit volgende punt is misschien niet voor iedereen, maar de ex-vaper kon 's ochtends vroeger opstaan in plaats van 'aan zijne-sigaret te lurken en zich miserabel te voelen’. Hij onthulde dat na het dumpen van de vaper, zijn eet- en slaapschema’s veel beter verliepen.

"Jij kan ook stoppen met vapen!"

Stoppen met vapen betekent blijkbaar ook dat zijn 'teint aanzienlijk is verbeterd', terwijl achter dat gezicht zijn geest niet wordt belast door gedachten die hem vertellen: "Ik weet dat ik moet stoppen, het doodt me, maar hoe kom ik ooit uit deze puinhoop." Tot slot gaf de man ook nog mee dat nu zijn avonden niet verpest waren wanneer zijn e-sigaret op was. Iets wat vroeger echt dramatisch voor hem was. Hij spoorde iedereen aan die overwoog te stoppen met vapen om het te doen: “Wie dit leest, geloof dat je het kunt doen. Als ik het kan, kan letterlijk iedereen het - ik was zo tragisch verslaafd. Het is moeilijk in het begin, maar geloof me, het is de beste beslissing die je ooit zult nemen."

(Bron: Reddit - Afbeeldingen: Freepik)

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties