Gevangenisbewaarder legt uit waarom steeds meer vrouwelijke cipiers betrapt worden op seks met gevangenen News
Gevangenisbewaarder legt uit waarom steeds meer vrouwelijke cipiers betrapt worden op seks met gevangenen
News

Gevangenisbewaarder legt uit waarom steeds meer vrouwelijke cipiers betrapt worden op seks met gevangenen

Een gevangenisbewaarder heeft uitgelegd hoe het komt dat vrouwelijke cipiers steeds meer en meer betrapt worden op seks met mannelijke gedetineerden. Volgens het Engelse ministerie van Justitie zijn er in de vier jaar sinds 2019 31 vrouwelijke cipiers in Engeland en Wales ontslagen wegens ongepaste relaties met gedetineerden, waaronder zelfs één die een kind kreeg.

The Sun meldt bovendien dat uit andere cijfers ook blijkt hoe tussen januari 2015 en maart 2019 ook 32 mannelijke en vrouwelijke gevangenismedewerkers zijn ontslagen wegens seksuele relaties met gedetineerden, waarbij het in 19 gevallen ging om vrouwelijke cipiers. Een voormalige gevangenisbewaarder heeft nu gezegd dat hij vindt dat de kwestie 'volledig uit de hand is gelopen', en vertelde The Sun waarom hij denkt dat de aantallen zo hoog zijn.

Neil 'Sam' Samworth, die 11 jaar in de Strangeways-gevangenis van Manchester heeft gewerkt, zei: "Training en werving is nooit ideaal geweest, maar zoals ze het nu is, hebben de cipiers totaal geen ervaring. We zien het jongste personeelsbestand ooit. Meisjes en jongens die net van de universiteit komen, 18, 19, 20 jaar oud. Je hebt dus dat zeer jonge en onervaren personeel aan de ene kant, en aan de andere kant gevangenen die iets hebben dat écht gevaarlijk is: charme.”

"Zeer naïeve rekruten"

Samworth, auteur van ‘Strangeways: A Prison Officer’s Story’ en tevens gastheer van de podcast ‘Real Porridge’, zei dat het resultaat is dat gevangenen de vaak ‘zeer naïeve’ rekruten ‘bespelen’, met behulp van intimidatie en manipulatie. Hij waarschuwt dat gevangenen niet alleen op casual sex uit zijn en beweert dat ze soms ook een muilezel willen om voor hen te smokkelen. Alleen al in de afgelopen drie jaar werden drie vrouwelijke cipiers van de gevangenis in Wrexham, Wales - Jennifer Gavan (27) , Ayshea Gunn (27 - foto intropic) en Emily Watson (26) – ontslagen en veroordeeld wegens hun relaties met gevangenen.

"Veel drugssmokkel en bendes"

Op de vraag wat hij denkt dat er aan de hand is, zei Samworth: "Toen ik dit werk deed hadden we één of twee personeelsleden die berispt werden voor ongepaste relaties met gevangenen. Maar de jongens die ik ken en die nu vrijkomen, vertellen me dat je het personeel niet eens hoeft te benaderen. Er is zoveel drugssmokkel en bendes gaande dat er gevangenissen zijn met vijf of zes personeelsleden die erbij betrokken zijn. Nu het ervaren gevangenispersoneel weg is en we al deze jongeren hebben, zullen gevangenen hen nog meer gaan bespelen. Seks is voor die gevangenen slechts een hulpmiddel om meer te bekomen.”

(Bron: The Sun - Intropic: Freepik en Facebook Ayshea Gunn)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties