Groep vrouwen massaal gearresteerd nadat ze naakt aan het poseren waren op balkon in Dubai

Er hangt een strenge straf boven hun hoofd

De politie in Dubai heeft een groep vrouwen gearresteerd nadat ze naakt op een balkon hadden geposeerd. De beelden werden gedeeld op Twitter en tonen een groep vrouwen op het balkon van een penthouse appartement.

Celstraf tot 6 maanden en gigantische boete

Dubai heeft zeer strikte wetten op gebied van social media. Alles dat kan geklasseerd worden als ‘seksueel naakt’ is ten strengste verboden en zal bestraft worden met een gigantische boete of zelfs een gevangenisstraf. Zelfs mensen die enkel de beelden delen hangt een straf boven het hoofd.

Een politie statement zei het volgende: “Er is een criminele activiteit vastgesteld en de verdachten zijn gearresteerd. Zij zijn nu doorverwezen naar het openbaar ministerie waar ze verder vervolgd zullen worden. De politie van Dubai waarschuwt nogmaals voor zulk onacceptabel gedrag. Dit reflecteert niet de waarden en de ethiek van onze maatschappij.”

De straf voor ‘seksueel naakt’ staat in Dubai vastgesteld tot een celstraf van 6 maanden en boetes tot 1.100 euro per persoon die de inbreuk deed. Indien je de beelden deelt kan je jezelf nog aan extra boete verwachten die kan oplopen tot meer dan 100.000 euro.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments