Hallucinante beelden van oorlogszone dat de Blaarmeersen in Gent gisteren was door Brusselse jongeren

Hallucinant

Gisteren liep het helemaal uit de hand na een gigantische vechtpartij in het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen. Twee mensen raakte ook zwaar gewond en slechts twee jongeren werden aangehouden. Het was pas de eerste keer dat er opnieuw gezwommen mocht worden in de Blaarmeersen en dat zorgde voor behoorlijk wat volk.

Brusselse jongeren dagen redders uit

Volgens aanwezigen was er sinds de late namiddag een behoorlijk gespannen sfeer. Zo waren de redders voor het eerst aanwezig en werden ze uitgedaagd door jongeren die uit Brussel kwamen: “Ik was zelf op het domein aanwezig met twee kinderen. Toen ik rond vijf uur vertrok, voelde je dat er een gespannen sfeer heerste. Brusselse jongeren vielen mensen lastig, daagden security uit en negeerden opmerkingen van de redders.”

“Ze kwamen hier in groepjes toe en zijn over of door de omheining geklommen. We wisten direct dat er amok van zou komen. Ze negeerden aanwijzingen van de redders en vielen mensen lastig. Vooral vrouwen voelden zich geviseerd”, vertelde een dame aan Het Nieuwsblad.

De politie was snel ter plaatse en besloten na de relletjes het recreatiedomein vroegtijdig te sluiten. Er gaan nu heel wat beelden de ronde op Twitter van de gevechten en het lijkt op bepaalde momenten wel een halve oorlogszone die laat terug denken aan de rellen in Blankenberge vorig jaar met Brusselse jongeren.

Bron: Nieuwsblad

Leave a Reply

Your email address will not be published.