Heeft je eetgedrag een invloed op hoe je edele delen daar beneden ruiken en smaken? News
Heeft je eetgedrag een invloed op hoe je edele delen daar beneden ruiken en smaken?
News

Heeft je eetgedrag een invloed op hoe je edele delen daar beneden ruiken en smaken?

Je hebt vast wel eens gehoord dat wat je eet invloed kan hebben op hoe je edele delen ruiken en smaken. Sommige mensen zeggen zelfs dat ananas en ananassap vrouwen ‘daar beneden’ zoeter maken, een bewering die Kim en Kourtney Kardashian ooit hebben getest in hun show. Maar is dit echt waar? En geldt hetzelfde voor je pretstok?

Laten we het eerst eens over de liefdesgrotjes hebben. Helaas zijn er geen wetenschappelijke studies gedaan die een verband leggen tussen voeding en de smaak en geur van vaginale afscheiding (hoewel de Kardashians vonden dat ananassap alles zoeter deed ruiken). Maar seksuologe Jessica O'Reilly zegt dat er misschien iets van waar is. "We kunnen het anekdotisch bewijs van experts en de algemene bevolking niet negeren," zegt ze.

Suikerachtige of bittere smaak?

Klanten van O'Reilly hebben gemeld dat het eten van zoete vruchten, groenten en kruiden ‘de smaak van vaginale afscheiding kan temperen om de suikerachtige smaak ervan te versterken’, zegt ze. "Ze suggereren ook dat roken, cafeïne en conserveringsmiddelen kunnen leiden tot een meer bittere smaak.", klinkt het nog. Medicijnen kunnen de boel daar beneden ook verstoren. O'Reilly zegt dat antibiotica die je goede vaginale flora aantasten ‘minder gewenste smaakveranderingen’ kunnen veroorzaken.

Heeft je eetgedrag een invloed op hoe je edele delen daar beneden ruiken en smaken?

"Niets mis met vagina die ruikt als... een vagina"

Over welk tijdsbestek hebben we het hier? De seksuologe zegt dat mensen een verschil merken binnen een dag na het eten van een bepaald voedingsmiddel, en dat het meestal twee dagen aanhoudt. Natuurlijk benadrukt O'Reilly dat vrouwen zich geen zorgen hoeven te maken over hoe ze daar beneden ruiken en smaken - er is tenslotte niets mis met een vagina die ruikt als een vagina. Maar ze raadt vrouwen wel aan minder conserveringsmiddelen en sterk bewerkte voedingsmiddelen te eten. “Je kunt ook je inname van zoet fruit zoals ananas en mango verhogen, en kijken wat dat oplevert,” besluit ze.

En wat bij mannen? 

Maar ook bij mannen kan wat men eet een invloed hebben op de geur van de penis, je bent namelijk wat je eet. Gezondheidsspecialisten bespreken al jaren het verband tussen lichaamsgeur en voeding. Nou, hetzelfde geldt voor voeding en penisgeur. Dus even goed opletten als je last hebt van een stinkende sigaar. De penis wordt ‘bewaard’ in een verwarmde situatie - genesteld tussen (meestal) twee lagen kleding en (meestal) omgeven door een dikke laag isolerend schaamhaar. Daardoor is hij al gevoelig voor zweet en bacteriën, wat weer leidt tot ongewenste geuren.

Heeft je eetgedrag een invloed op hoe je edele delen daar beneden ruiken en smaken?

Welke voedingsmiddelen veroorzaken problemen?

Er bestaat dus waarschijnlijk al een ‘geursituatie’ voordat geuren afkomstig van voedsel worden toegevoegd. De etensgeuren zijn meestal het gevolg van de afbraak van voedsel in het lichaam, dat wordt geabsorbeerd en gebruikt, en vervolgens vrijkomt via ontlasting, urine en zweet. Het zijn de sterke voedselgeuren in urine en zweet die specifiek bijdragen aan de penisgeur.

Het lichaam en de stofwisseling van elke man is anders, dus voedsel dat bij de ene man een grote stank veroorzaakt, doet dat bij de andere misschien niet. Maar deze voedingsmiddelen scoren volgens experts meestal hoger op de geurgrafieken: vlees, asperges, pikante gerechten, look, alcohol en vis. Specialisten ter zake geven wel nog mee dat aandacht besteden aan voeding kan helpen om ongewenste penisgeur te verminderen, maar dieet alleen is niet voldoende. Een goede hygiëne is zeker even belangrijk.

(Bronnen: Lybrate en Glamour.com - Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties