Het bizarre levensverhaal van de man die als bijnaam 'Grote Smurf' had: "Enkel een kind mocht hem zo noemen" News
Het bizarre levensverhaal van de man die als bijnaam 'Grote Smurf' had: "Enkel een kind mocht hem zo noemen"
News

Het bizarre levensverhaal van de man die als bijnaam 'Grote Smurf' had: "Enkel een kind mocht hem zo noemen"

Een man met de bijnaam 'Grote Smurf' werd jaren geleden een internetsensatie nadat hij een volledig blauwe huid kreeg. Meer dan tien jaar lang had Paul Karason zijn huidaandoening dermatitis, sinussen en zure reflux zelf behandeld door een mix van zilververbindingen naar binnen te werken en op zijn aangezicht te smeren. Paul genas (naar eigen zeggen), maar er was wel één serieuze bijwerking…

De huid van Paul kreeg namelijk een blauwe kleur, die hem de bijnaam ‘Grote Smurf’ opleverde nadat hij in 2008 op TODAY verscheen. Iets wat hij zelf maar matig kon appreciëren. "Dat was een bijnaam die hij niet waardeerde, maar het was wel afhankelijk van wie het zei," zei zijn vrouw ooit in een interview. "Als het een kind was dat naar hem toe liep en 'Grote Smurf' zei, toverde dat een glimlach op zijn gezicht. Maar als het een volwassene was, nou..."

Het bizarre levensverhaal van de man die als bijnaam 'Grote Smurf' had: "Enkel een kind mocht hem zo noemen"

Leven in een neerwaartse spiraal 

“Mensen vroegen hem vaak of hij iets op zijn gezicht had en toen werd hij telkens boos,” ging ze verder. “Maar het kwam door al die dingen die hij had ingenomen.” Helaas, slechts een jaar na zijn optreden in de NBC-show, onthulde Paul dat zijn persoonlijke leven in een neerwaartse spiraal zat. Hij verklaarde toen, een beetje cryptisch: "Het is voor mij momenteel lastig om mijn eigen leven te leiden en mijn middelen zijn beperkt, terwijl alles erg duur is," legde hij uit.

Een paar jaar later kreeg Paul hartproblemen en prostaatkanker. In 2012 verloor hij zijn huis en moest hij verhuizen naar een daklozenopvang in Bellingham. Op 62-jarige leeftijd stierf Paul helaas nadat een hartaanval leidde tot een longontsteking en daarna een zware beroerte in 2013. Hij bleef colloïdaal zilver gebruiken tot aan zijn dood. In verschillende landen is colloïdaal zilver toegestaan voor verkoop als cosmetisch product zolang men zich houdt aan regelgeving en testen. De stof mag echter niet verkocht worden als voedingssupplement of medicijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties