Hilarisch: Amerikaanse chauffeurs hebben het lastig met eerste rotonde in hun dorp Actua
Hilarisch: Amerikaanse chauffeurs hebben het lastig met eerste rotonde in hun dorp
Actua

Hilarisch: Amerikaanse chauffeurs hebben het lastig met eerste rotonde in hun dorp

Rotondes - die in ons land en de rest van Europa als normaal worden beschouwd - zijn niet gebruikelijk in Amerika, waar men de voorkeur geeft aan een kruispunt. Dat betekent natuurlijk dat wanneer je daar een rotonde neerlegt, de mensen echt in de war raken over hoe het precies werkt. Vraag het maar aan de inwoners van Rowan County, Kentucky…

In de video, die werd gemaakt door Walker Construction, zijn auto's te zien die helemaal de mist ingaan op de rotonde. Een hilarisch kijkstuk! Bovendien zijn de automobilisten in de buurt er niet blij mee, omdat ze vinden dat de oude kruising met vier richtingen perfect functioneerde. Om eerlijk te zijn, hebben ze misschien wel een punt. Zeker als dit de manier is waarop ze de nieuwe rotonde gaan gebruiken.

"Helemaal in de war!"

Deze rotonde is de eerste die in het noordoosten van Kentucky werd aangelegd, en het lijkt erop dat het de laatste zou kunnen zijn! Een inwoner genaamd Jason Whisman vertelde aan WYKT: "We zijn helemaal in de war! Dit werkt niet zo.” Walker Construction stelt dat het de video deelde om de mensen ‘op te leiden’, ze te leren hoe het niet moet eigenlijk.

Het plan was en is - volgens KYTC - dat de rotonde werd geïnstalleerd omdat het bewezen is dat het veiliger is dan de andere soorten kruispunten, met name in gebieden die druk zijn en veel verkeer zien passeren elke dag. Een verkeersambtenaar vertelde onlangs aan het lokale nieuws: "We zijn op zoek naar een manier om de ernst van de crashes die dit kruispunt kent, te verminderen." Of dat gaat lukken op deze manier, is nog meer de vraag! Hieronder de hilarische beelden…

(Bron: LADbible)

23 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties