Honderd vrijwilligers laten zich opsluiten in nieuwe gevangenis van Beveren News
Honderd vrijwilligers laten zich opsluiten in nieuwe gevangenis van Beveren
News

Honderd vrijwilligers laten zich opsluiten in nieuwe gevangenis van Beveren

Om de procedures in de nieuwe gevangenis van Beveren te testen, laten honderd vrijwilligers, onder wie rechters, advocaten en gevangenispersoneel, zich een weekend lang opsluiten.
Voor het eerst wordt in ons land zo'n levensgrote test in een gevangenis gehouden. De honderd vrijwilligers die zich van deze middag tot zondagmiddag laten opsluiten zijn vooral personeelsleden van het gevangeniswezen zelf, maar ook de directeur-generaal, magistraten, professoren en journalisten nemen deel. Onder meer Jorn Dangreau, rechter bij de correctionele rechtbank van Gent, Annemie Serlippens, substituut-procureur des Konings, Karel Van Cauwenberghe, voorzitter van de vereniging van onderzoeksrechters en advocate Nathalie Buisseret kregen een "oproepingsbrief" om zich aan te melden, met een reeks do's en don'ts.

"Wanneer we een nieuwe gevangenis openen, is er altijd een periode waarbij we 'droog' draaien", legt woordvoerder Laurent Sempot van het Gevangeniswezen uit. "Dat betekent dat er personeel aanwezig is, maar nog geen gedetineerden, met als bedoeling om de procedures te leren kennen en toe te passen, zoals het correct opsluiten, organiseren van wandelingen... Er wordt gekeken of de procedures correct en duidelijk zijn en goed toegepast worden met als bedoeling om fouten eruit te halen."

Het initiatief van de levensgrote test kwam van het directieteam in Beveren, "een jonge dynamische ploeg die bruist van creativiteit," aldus Sempot. In de gevangenis van Beveren worden vanaf 17 maart de eerste gedetineerden ondergebracht. Rond de zomervakantie zullen de 312 plaatsen ingenomen zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties