Honderdtal asielzoekers vechten oorlog uit in Arendonk (video) Actua
Honderdtal asielzoekers vechten oorlog uit in Arendonk (video)
Actua

Honderdtal asielzoekers vechten oorlog uit in Arendonk (video)

Het asielcentrum van Arendonk was gisterenavond het strijdtoneel voor een massale veldslag tussen een honderdtal Tsjetsjenen, Afghanen en Russen. Vijf personen zijn lichtgewond geraakt, waaronder een werknemer van Fedasil.
Het incident begon naar verluidt nadat een Tsjetsjeense asielzoekser werd lastiggevallen door een Afghaan. Daarna trommelden de Tsjetsjenen een groepje kameraden van buiten het asielcentrum op. Deze zijn met stokken en messen op komen draven en begonnen buiten de hekken amok te maken.

Tijdens de gewelddadige confrontatie is er ook een alarmpistool afgevuurd. Bij de rellen raakte een werknemer van Fedasil gewond nadat hij een slag in zijn nek kreeg. Ondertussen is de man weer aan de slag. Straffe toebak, zou je zeggen.

Maar directeur Joan Ramakers van het bewuste asielcentrum reageert rustig in Het Nieuwsblad: "Als je hier werkt, moet je tegen een stootje kunnen. De man werkt hier al tien jaar en hij kent het reilen en zeilen. Onze mensen zijn getraind in het omgaan van agressie, maar af en toe loopt het wat uit de hand. Op zich is dit een ordinaire vechtpartij. Veel is er soms niet voor nodig." (AN/Foto: Google Street View)


0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties