Jonge ooievaar landt bij leeuwen in Planckendael en kan het niet meer navertellen Actua
Jonge ooievaar landt bij leeuwen in Planckendael en kan het niet meer navertellen
Actua

Jonge ooievaar landt bij leeuwen in Planckendael en kan het niet meer navertellen

Een ooievaarsjong van de Zoo Planckendael in Muizen bij Mechelen is in het leeuwenverblijf beland toen het leerde vliegen. Het jong werd doodgebeten. Het voorval dateert al van midden juli, maar de beelden circuleren nu op de sociale media.

"Helaas gebeurt dat wel vaker" zegt Amanda Wielemans van Zoo Planckendael aan vrtNWS. "Het gaat dan om jonge ooievaars die leren vliegen in het park en soms helaas bij roofdieren terechtkomen. Het is een natuurlijk proces. De kolonie ligt ons nauw aan het hart. Als ze in de problemen komen, proberen we ze op te vangen of weg te halen. Al is dat bij leeuwen wel moeilijk.”

Twee ooievaars gestorven

Dit jaar zijn er twee van de 145 geringde ooievaars gestorven. Dat is een klein aantal, zegt Wielemans, maar het is natuurlijk steeds een jammerlijke zaak. “Zeker voor de vogelverzorgers is het pijnlijk. Zij hebben een enorm groot hart voor ooievaars, maar het is de wet van de natuur.”

Hieronder kun je beelden van het voorval bekijken. Opgelet, deze kunnen door sommige mensen als schokkend ervaren worden!

(Bron: vrtNWS)

13 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties