Kaviaarsocialist verlaat als rat het zinkend schip News
Kaviaarsocialist verlaat als rat het zinkend schip
News

Kaviaarsocialist verlaat als rat het zinkend schip

Het is altijd een beetje een raar zicht geweest: een socialistische geldwolf. Een kaviaar-kakkende socialistische minister. Een naar-truffel-ruikende rode rakker. Want dat is wat Luc Van den Bossche, papa van Freya, altijd is geweest.

Tot 1998 zetelde hij voor de sp.a in het Vlaams parlement. Daarna in het federale parlement o.a. als vicepremier en minister Binnenlandse Zaken. Hij was na zijn politieke carrière even voorzitter bij Brussels Airport Company maar kwam in 2011 op de stoel te zitten van CEO bij Optima Bank.

Daar zat hij toch niet zo goed dus in 2015 stapte hij op (uit zijn intussen doorgezeten zetel) en werd gelijk voorzitter van Optima Global Estate. Dit om samen met Jeroen Piqueur en fils-à-papa Ruben Piqueur het vastgoed van Optima te gaan beheren.

Men kon de constructie vermoedelijk ruiken tot in Panama.

De Gentse handelsrechtbank stelde reeds twee curatoren aan om het beheer van het privé-vermogen over te nemen van Jeroen Piqueur. Uiteraard doen die dat niet zomaar. Het was de Nationale Bank die vorige week een dossier op tafel smeet waaruit bleek dat er een speciale constructie werd opgezet om dividenden uit te keren (lees: geld verkassen van de zaak naar privé-personen). Gesjoemel dus.

Uiteraard heeft Luc Van den Bossche hier niets mee te maken. Hij was mee gedelegeerd bestuurder en besprak zowat alles met Jeroen Piqueur (vermoedelijk tot de kleur van onderbroek van dag tot dag). En hij beslist nu zomaar ineens om het bedrijf te verlaten. Daar mag niets worden achter gezocht. Socialisten staan er immers voor bekend om tegen groot kapitaal te zijn en zo van die zaken. Zij willen alles mooi verdeeld zien over alle mensen, niet waar?

Enfin, wat er ook van is, de bewindvoerders kunnen op zoek naar het jacht (4 mei nog gespot in Spanje, we helpen graag) van Jeroen Piqueur. Maar ook achter zijn Rolls Royce en zijn Porsche Carrera GT. Ook had hij een privéjet, maar die zou intussen verkocht zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. (AVP)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties