Kersverse koning van België is vies van z'n koningin (video) News
Kersverse koning van België is vies van z'n koningin (video)
News

Kersverse koning van België is vies van z'n koningin (video)

België heeft feestgevierd, in Brussel was ’t lekker druk en in onze buurlanden, daar heeft men eens goed gelachen. Filip is in ieder geval koning en Mathilde, dat is nu zijn koningin.


Albert is met pensioen en nu mag Filip aan het roer van het land staan. Net als zijn zes voorgangers moest Filip natuurlijk de eed afleggen en dat deed hij in het Nederlands, het Frans en het Duits want dat zijn nu eenmaal onze drie officiële landstalen. Die eedaflegging hebben we er voor de lol nog eens bijgevoegd.

Bij onze noorderburen lachte men zich echter een kriek. Ook in Nederland werd de inhuldiging van koning Filip namelijk op de voet gevolgd. Dat de troonwisseling bij ons een stuk minder gevierd werd dan in Nederland, dat had men wel verwacht. Er werd vooral uitgekeken naar de balkonscène met ‘stijve Filip’. “Belgisch koningspaar kan niet kussen”, dat is hoe men er na die scène in Nederland over denkt.

Er werd verwacht dat Filip tijdens de balkonscène zijn Mathilde zou vastpakken en een tongkus zou geven dat ze er duizelig van zou worden, kwestie van dat ‘houten Klaas-imago’ over de haag te zwieren. Zover kwam het echter niet: de kersverse koningin kreeg een kusje op haar poezelige hand. En toen ze Filip wat later haar lippen aanbood gaf de Flup… zijn kaak. Het leek wel alsof hij vies was van zijn Mathilde, waarmee hij nochtans toch al een flink stuk nageslacht fabriceerde. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties