'Knapste atlete ter wereld' weigert sponsordeal van zes cijfers, ondanks karig maandloon van 700 euro News
'Knapste atlete ter wereld' weigert sponsordeal van zes cijfers, ondanks karig maandloon van 700 euro
News

'Knapste atlete ter wereld' weigert sponsordeal van zes cijfers, ondanks karig maandloon van 700 euro

Alica Schmidt (25), vaak bestempeld als de 'meest sexy atlete ter wereld', heeft een sponsordeal van zes cijfers afgewezen, ondanks haar hoofdsalaris van slechts 700 euro per maand. “Het voelde niet goed aan”, verklaart ze.

Schmidt werkte eerder wel samen met modehuis Hugo Boss, en blijft een fenomeen met 4,9 miljoen Instagram-volgers en twee miljoen TikTok-geïnteresseerden. Ter vergelijking heeft Nafi Thiam 267.000 Instagram-volgers en Femke Bol, de Nederlandse wereldkampioene op de 400m horden en 4x400m, heeft er 328.000. Schmidt heeft deze aantallen niet alleen te danken aan haar sportieve prestaties.

Modeshows en sponsordeal met Hugo Boss

Ze is ook bekend door (vooral) haar looks en de inkijk in haar trainingsregime op sociale media. Ze kreeg de titel 'meest sexy atlete ter wereld' van een Australisch magazine, en deze alias blijft haar achtervolgen. Niet verrassend ontvangt Schmidt talloze sponsordeals. Ze liep in modeshows, nam deel aan PR-evenementen en vertegenwoordigt regelmatig Hugo Boss.

Lucratief bod van zes cijfers geweigerd

Desondanks gaat Schmidt niet op elke aanvraag in, zoals nu blijkt. “Twee maanden geleden ontving ik een aanbieding van een bekend merk”, vertelt ze aan Bild. “Maar ik stond er niet honderd procent achter. Het voelde niet goed aan. De campagne zou me een bedrag van zes cijfers hebben opgeleverd.” Niet een eenvoudige beslissing, gezien haar bescheiden sportinkomen van de 'Stiftung Deutsche Sporthilfe', een stichting die atleten ondersteunt.

"Vaak moeten we zelf betalen voor diverse kosten"

Dit bedraagt slechts 700 euro per maand, met een klein extraatje van haar club. Zonder competitiesuccessen blijven extra inkomsten beperkt. “Vaak moeten we zelf investeren om deel te nemen aan wedstrijden. Velen moeten extra betalen voor reis- en hotelkosten die niet altijd worden gedekt. Ik zou niet rondkomen als mijn inkomen alleen afkomstig was van mijn sport, en dat geldt voor velen die ook nog een bijbaantje hebben.”

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties