Shariahaatbaard werkte voor een Vlaamse minister Actua
Shariahaatbaard werkte voor een Vlaamse minister
Actua

Shariahaatbaard werkte voor een Vlaamse minister

Straffe kerels, die mannen van Sharia4Belgium. Omdat men begon te vermoeden dat het haatbaardenclubje groter was dan algemeen eerst werd aangenomen, ging men wat dieper spitten. En er is één en ander aan de oppervlakte gekomen…


In de tijd dat Abu Imran nog op vrije voeten liep, dacht men dat hij de Grote Leider was van een clubje mannen met lange baarden en een groot bakkes maar verder niets. Intussen is men erachter dat Sharia4Belgium meer is dan dat: aanhangers zijn er wereldwijd, ze zijn talrijk én er zijn gasten bij die op serieuze gewelddaden liggen te broeden. Dat lezen we vandaag in HLN.

Er zijn er ook bij met nogal een eigenaardige bezigheden. Neem nu Feisal Yamoun, een handelaar in tweedehands elektronica. Een betaalbare gebruikte gsm of laptop in ’t zwart nodig? Bij Feisal moet je zijn. Op diverse fora voor autoliefhebbers blijkt hij ook uitermate geïnteresseerd te zijn hoe de diefstalbeveiliging van een Audi TT kan omzeild worden.

Kamal Afettat noemt zich graag Abu Abdullah. Behalve wanneer deze brave Marokkaan op internet voor Belg wil doorgaan: dan heet hij Marc Stroobant. Kamal had het ver geschopt: tot medewerker van het kabinet van minister Fientje Moerman om precies te zijn. Echt lang heeft het niet geduurd. Aangezien Kamal volgens zijn geloofsboekje geen gezag mocht aanvaarden van een vrouw en Fientje nu eenmaal een vrouw is, mocht hij na een tijdje zijn boeltje pakken. Thans organiseert hij af en toe eens een betoging.

Voorts zijn er nog tal van leden die in het verleden betrokken waren bij één of andere jihad en/of banden hebben met andere toffe organisaties zoals Al Qaida.

Sharia4Belgium rekruteert hun vers bloed liefst zo jong mogelijk, en vele leden gaan dan ook nog naar school. Maar wat doen die Shariamannen na hun school? Dit had je nooit verwacht: enkelen onder hen werken in een Gentse autofabriek, maar de meeste hebben… een werkloosheidsuitkering of een leefloon bij het OCMW.

Hoe de mannen hun advocaten betalen en hun lokaal in de Dambruggestraat in Antwerpen financieren is een vraagteken. Abu Basir, één der leden die aan kickboksen doet, durft er wel eens mee te stoefen dat hij de kost verdient als ‘drugsbaron’. Alleen maar opschepperij natuurlijk. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties