Kort, maar bizar: website van bibliotheek wordt plots 'gekaapt' door... een seksshop Actua
Kort, maar bizar: website van bibliotheek wordt plots 'gekaapt' door... een seksshop
Actua

Kort, maar bizar: website van bibliotheek wordt plots 'gekaapt' door... een seksshop

Af en toe heb je van die verhalen – en die moeten echt niet lang zijn – waarbij je denkt: “Ok, genoeg internet voor vandaag!” Kort maar krachtig, maar vooral heel bizar. Frons al maar die wenkbrauwen, want in onze dagelijkse rubriek 'Kort, maar bizar' val je van de ene verrassing in de andere.

Leden van een plaatselijke bibliotheek in Virginia (VS) wordt gevraagd de website van de bibliotheek niet meer te bezoeken, omdat deze… is ‘overgenomen’ door een seksshop. De website-URL van Hampton Local Library werd naar verluidt in maart van dit jaar ‘gekaapt’ door een sekspoppenbedrijf. In plaats van informatie over boek- en dvd-verhuur worden leden van de bibliotheek omgeleid naar informatie over vibrators, andere seksspeeltjes en sekspoppen.

“Kaarten van kinderen in beslag nemen”

Volgens de plaatselijke autoriteiten benaderde iemand die beweerde een medewerker van de stad te zijn de domeinregistrator en nam de oude URL in eigendom. Noch de stad, noch de bibliotheek werden op de hoogte gebracht. Leden van de lokale bibliotheek worden nu aangespoord om een ander webadres te gebruiken voor het lenen van boeken. In een bericht op haar officiële Facebook-pagina, zei de stad: "We hoorden vandaag van een verslaggever dat het oude webadres nu naar een winkelsite gaat die u niet wilt dat uw kinderen zien, en die u misschien zelf ook niet wilt zien."

De stad adviseert bibliotheekleden om hun bibliotheekkaarten binnen te brengen en dan krijgen ze meteen ook de gegevens van de nieuwe website. Ouders worden aangeraden om per direct de kaarten van hun kinderen ‘in beslag te nemen’. In een officiële verklaring luidde het ook: “We verontschuldigen ons voor het incident en het feit dat we gedupeerd of gehackt werden. Niemand die met de stad te maken heeft, heeft hier iets mee te maken." Hampton Adult Toy Store, die naar verluidt achter de URL-wijziging zit, heeft geen publiek commentaar gegeven op de kwestie.

(Bron: Daily Star)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties