Kroaten lachen er niet mee: Ruben Van Gucht nu ook in Kroatië in de problemen door 'Benengate'-incident News
Kroaten lachen er niet mee: Ruben Van Gucht nu ook in Kroatië in de problemen door 'Benengate'-incident
News

Kroaten lachen er niet mee: Ruben Van Gucht nu ook in Kroatië in de problemen door 'Benengate'-incident

Het ‘Benengate’-incident heeft nu ook de echtgenote van Ruben Van Gucht (37), Blanka Vlašić (40), bereikt. Het controversiële voorval met de blote benen in Van Guchts hotelkamer in Duitsland heeft veel aandacht getrokken in de Kroatische media.

Ruben Van Gucht is volop het gesprek van de dag in Kroatië. Sinds tijdens zijn videogesprek voor Radio 2 plots blote benen in beeld verschenen, verschijnen er talloze artikelen over hem in de Kroatische media. “Iedereen heeft het over de echtgenoot van Blanka Vlašić. Liet hij per ongeluk te veel zien?”, vraagt het populaire ‘Dnevnik.hr’ zich af. De grootste nieuwssite van het land, ‘24sata’, schrijft: “De echtgenoot van Blanka Vlašić staat in het middelpunt van de belangstelling.”

Kroaten lachen er niet mee: Ruben Van Gucht nu ook in Kroatië in de problemen door 'Benengate'-incident
(Bron: VRT)

Hoe reageert Blanka Vlašić?

Langs de kant van Vlašić blijft het voorlopig stil. De Kroatische media nemen het echter voor haar op. “Midden in het schandaal concentreerde Blanka zich op belangrijkere zaken”, meldt ‘Net.hr’, onderdeel van RTL Televizija. “Naast het opzetten van een sportkamp dat de intellectuele en fysieke activiteit van kinderen stimuleert, zet ze zich ook in voor humanitaire acties. Zo laat Vlašić zien dat ze zich niet laat beïnvloeden door geruchten en dat ze haar populariteit wil gebruiken om de levens te verbeteren van degenen die het nodig hebben.”

Reacties op sociale media

Hoewel de media zich nog relatief neutraal opstellen, zijn de lezers van die kranten en nieuwssites minder terughoudend. Ook op sociale media krijgt Ruben veel reacties, zowel van Vlamingen als van Kroaten. Ruben reageert echter zelden, al dient hij sommigen wel van repliek: “Ik denk dat je de situatie verkeerd inschat”, schreef hij onder een kritische opmerking. En ook: “Dringend tijd dat je eens begint na te denken over hoe vooringenomen je bent.” Tegen de media reageert hij daarentegen niet.

(Bron: hln.be - Intropic: Instagram)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties