Mag je eigenlijk nog seks hebben ten tijde van het coronavirus?

Gezellig van bil gaan of toch van elkaar afblijven?

De komende drie weken gaan we allemaal heel veel thuis zitten, maar na enkele dagen is natuurlijk de vraag ‘wat moet ik doen om mezelf bezig te houden?’ Koppels zullen ongetwijfeld wat meer affectie bij elkaar zoeken en misschien plots heel erg vaak nog eens goed van ‘jetje geven’. Maar is dat eigenlijk wel verstandig?

Mag ik seks hebben wanneer we beide gezond zijn?

Wanneer jij, je partner of minnares geen ziektesymptomen hebben, is seks logischerwijze niet verboden. Echter nu het coronavirus zo stevig rondgaat in het land, wordt overbodig fysiek contact toch afgeraden. Een kus geven is volgens viroloog Marc Van Ranst momenteel niet al te verstandig want zo wordt het virus ook het makkelijkste verspreid.

Indien je seks hebt, hou het dan beter tot standjes waarbij je niet in elkaars gezicht ademt en hou het passioneel kussen voor binnen enkele weken.

Mag ik seks hebben wanneer één van ons beide ziektesymptomen heeft?

Hoewel in bovenstaande gevallen seks al wordt afgeraden, is het helemaal onverstandig wanneer één van de partners ziektesymptomen heeft. Heb jij of je partner verkoudheidsverschijnselen dan is het beter om twee of drie weken de goesting in je eigen broek te houden. Of gewoon nog eens zoals in de goede, oude tijden de hand aan jezelf te slaan.

Viroloog Steven van Gucht Viroloog Steven Van Gucht en Professor Vlieghe van het UZA raden seks namelijk volledig af in dit geval. “Door seks kan je van alles doorgeven, ook het coronavirus. Laat het dus beter toch maar even zo als je besmet bent.” 

Hoewel er geen enkel bewijs is dat je het coronavirus door kan geven via sperma, zijn er genoeg andere handelingen tijdens het rampetampen waardoor je heel makkelijk je partner kan besmetten.

Conclusie: hoe het zoveel mogelijk in je broek

Als je partner ziekteverschijnselen heeft, wordt er zelfs aangeraden om apart te slapen. Zonder het te beseffen kunnen we snel niezen of hoesten in onze slaap. Seks is daarnaast nog intiemer en de kans op het doorgeven van corona is daardoor nog groter.

Voel je je beide kiplekker dan kan je op zich nog wel eens samen ‘ pikant scrabbelen’, maar laat kussen zoveel mogelijk achterwege. Je kan immers perfect het virus hebben en doorgeven terwijl je jezelf kerngezond voelt. Na de seks even je handen wassen, is sowieso geen overbodige luxe.

Bron: Nieuwsblad, Men’s Health

5 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments