Man wiens gezicht werd afgerukt door beer groef modder uit zijn eigen luchtwegen om te overleven Actua
Man wiens gezicht werd afgerukt door beer groef modder uit zijn eigen luchtwegen om te overleven
Actua

Man wiens gezicht werd afgerukt door beer groef modder uit zijn eigen luchtwegen om te overleven

Een man bij wie de helft van zijn gezicht werd afgerukt door een beer zegt dat hij modder uit zijn luchtwegen moest graven om te kunnen ademen. Wes Perkins was in mei 2011 op jacht in de bergen van Alaska toen hij een enorme grizzlybeer van meer dan twee meter tegenkwam. Het dier viel de 65-jarige aan, waarbij hij hem met zijn scherpe klauwen verscheurde. Wes verloor uiteindelijk zijn tong, zijn kaak werd verbrijzeld en hij snakte naar lucht. De beer werd uiteindelijk doodgeschoten door zijn kameraad.

De voormalige brandweercommandant overleefde de aanval en lag vier maanden in het ziekenhuis, waar hij een aantal operaties onderging. Wes moest titanium platen in zijn wangen laten aanbrengen en een titanium rib om zijn kaakbeen. Over het moment dat hij de beer tegen het lijf liep, zei Wes dat hij was gestopt, niet wetende dat hij heel dicht bij het hol van de beer was. Even later kwam hij op hem afgestormd.

Man wiens gezicht werd afgerukt door beer groef modder uit zijn eigen luchtwegen om te overleven

Wes zei dat hij probeerde zijn geweer te pakken, maar de beer had hem te snel te pakken en hij had geen tijd om iets te doen. "Ik heb nooit het bewustzijn verloren," vertelde hij nadien. "Ik moest mijn luchtwegen openen omdat er een hoop modder in zat. Mijn gezicht was helemaal verscheurd. Ik was mijn tanden, mijn tong, mijn kaak kwijt. Maar toch bleef ik geconcentreerd. Mijn vrienden Ed en Dan waren in de buurt.”

“Leek alsof heel zijn gezicht weg was”

Nadat hij zijn vriend in nood zag, begon Dan op de beer te schieten, die vervolgens op hem afkwam. Ed, Dan's zoon, trok toen zijn geweer en schoot de beer dood. "Ik heb waarschijnlijk Wes' leven gered en mijn zoon heeft mijn leven gered," zei Dan. “Toen ik bij Wes ging kijken, leek het of heel zijn gezicht er was af gekomen. Er was echter heel weinig bloed en Wes was bij bewustzijn. Ik zei hem dat hij stil moest blijven liggen en zijn gezicht in de sneeuw moest houden.” Wes werd uiteindelijk met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Nog steeds jager

Ondanks zijn beproeving zegt Wes dat hij nog steeds een actief buitenmens is en blijft jagen op beren en elanden. Hij zei: "Ik doe bijna alles wat ik vroeger deed, maar omdat ik mijn mond niet kan sluiten, kan ik niet zwemmen. En het is ook moeilijk om te rennen of te joggen, omdat mijn kaak stuitert omdat ik zoveel spieren in mijn kaak heb verloren. Maar ach, dat zijn kleine dingen in het leven. Verder doe ik alles."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties