Mike Tyson krijgt grote gezondheidswaarschuwing voor kamp tegen Paul: "Kan leiden tot onherstelbare schade!" News
Mike Tyson krijgt grote gezondheidswaarschuwing voor kamp tegen Paul: "Kan leiden tot onherstelbare schade!"
News

Mike Tyson krijgt grote gezondheidswaarschuwing voor kamp tegen Paul: "Kan leiden tot onherstelbare schade!"

Mike Tyson, die binnen enkele maanden de strijd zal aangaan met Jake Paul, heeft een ernstige gezondheidswaarschuwing ontvangen voorafgaand aan de bokswedstrijd. Netflix zal de strijd streamen, die zal plaatsvinden in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, met een capaciteit van 80.000 toeschouwers. Dit wordt de tweede kamp van de 27-jarige Paul in 2024, na zijn overwinning op professionele bokser Ryan Bourland.

Intussen vocht Tyson, 57, voor het laatst in een exhibitiewedstrijd tegen Roy Jones Jr in 2020, die eindigde in een ‘undecided’. Een arts heeft nu echter een waarschuwing aan Tyson gegeven, waarbij wordt beweerd dat zijn eerdere ervaring met alcoholisme hem ernstig in gevaar zou kunnen brengen. Dr. Stephen Hughes, die senior docent geneeskunde is aan de Anglia Ruskin University, zei aan The Conversation: "De onmiddellijke effecten kunnen minimaal zijn; de bokser herstelt mogelijk gewoon. Maar in sommige gevallen kunnen de effecten verwoestend zijn.”

"Het kan in sommige gevallen leiden tot de dood"

"Een subduraal hematoom kan optreden. In deze toestand veroorzaken afschuifkrachten het scheuren van brugaders tussen de hersenen en bloedvaten binnen de hersenbekledingen, of meningen." Dr. Hughes vervolgde: "Bloeding van deze gescheurde aderen veroorzaakt een ophoping van bloed die op de hersenen drukt. Dit veroorzaakt verwarring, bewustzijnsverlies, neurologische handicap en, in sommige gevallen, de dood. Bij ouderen verliezen de hersenen volume.”

Risicofactor bij Mike Tyson

“Dit verlengt de brugaders en maakt ze kwetsbaarder voor scheuren. Alcoholisme versnelt hersenkrimp, en het lijkt erop dat Tyson dit als een risicofactor uit het verleden heeft. Afschuifkrachten op de hersenen veroorzaken schade aan neuronen (hersencellen)." Tyson heeft in de loop der jaren openheid gegeven over zijn middelenmisbruik, maar hij vertelde Below the Belt dat hij stopte met drinken en cocaïne gebruiken vóór de lancering van zijn Hotboxin-podcast in 2019.

Mike Tyson vs Jake Paul

Vorige maand werd bevestigd dat Tyson en Paul het tegen elkaar zouden opnemen in de ring. Over de kamp zei de 57-jarige Tyson: "Ik kijk er erg naar uit om de ring in te stappen met Jake Paul. Hij is aanzienlijk gegroeid als bokser in de loop der jaren, dus het zal erg leuk zijn om te zien wat de wil en ambitie van een 'jongen' kunnen doen tegen de ervaring en bekwaamheid van een GOAT. Nu ben ik van plan hem af te maken.” Intussen heeft Paul zijn zinnen stevig gericht op het worden van wereldkampioen, en voegde zei: “Het is gek om te bedenken dat ik in mijn tweede profgevecht viraal ging door Nate Robinson uit te schakelen op de undercard van Mike Tyson.”

"Binnen slechts twee en een half jaar na de oprichting van MVP (Most Valuable Promotions), gaan we de grootste strijd in de geschiedenis produceren, een strijd in het grootste NFL-stadion in de VS, live uitgezonden, op het grootste streamingplatform ter wereld - een bewijs van alles wat we hebben bereikt in zo'n korte tijd!” besloot Paul.

(Bron: LADbible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties