Nederlander voorziet zijn Tesla op bijzondere manier van nieuwe stroom en wordt aangehouden Actua
Nederlander voorziet zijn Tesla op bijzondere manier van nieuwe stroom en wordt aangehouden
Actua

Nederlander voorziet zijn Tesla op bijzondere manier van nieuwe stroom en wordt aangehouden

In deze financieel moeilijke tijden gaat iedereen natuurlijk op zoek naar manieren om wat te besparen, op elektriciteit bijvoorbeeld. Lastig natuurlijk als je met een elektrische wagen rondrijdt. Een chauffeur in Nederland, trotse bezitter van een Tesla, had er iets op gevonden. Maar oom agent kon er allerminst mee lachen!

De man in kwestie was namelijk zijn auto aan het opladen aan… een lantaarnpaal. Met behulp van een verlengsnoer dacht de automobilist stilletjes zijn slag te slaan. Slim en goedkoop misschien, maar langs de andere kant ook gewoon illegaal. Helaas werd onze inventieve noorderbuur op heterdaad betrapt.

De mannen en vrouwen in blauw zagen de Tesla-eigenaar stroom aftappen en besloten hem aan te houden. “Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter deze actie,” schreef de politie op sociale media. “De eigenaar mag dit op het politiebureau vertellen.” Het kan de chauffeur uiteindelijk een serieuze cent kosten.

Op elektriciteitsfraude staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar, of een geldboete die kan oplopen tot bijna 100.000 euro. Daarnaast kan het aftappen van stroom een heel gevaarlijke activiteit zijn. Vaak gaan ‘stroomdieven’ amateuristisch te werk, wat kan leiden tot kortsluiting, brand of zelfs elektrocutie.

(Bron: Gewoon Voor Hem - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties