Nieuwe Netflix-serie kan in willekeurige volgorde worden bekeken en dat heeft invloed op hoe je het verhaal bekijkt News
Nieuwe Netflix-serie kan in willekeurige volgorde worden bekeken en dat heeft invloed op hoe je het verhaal bekijkt
News

Nieuwe Netflix-serie kan in willekeurige volgorde worden bekeken en dat heeft invloed op hoe je het verhaal bekijkt

en nieuwe Netflix-serie genaamd ‘Kaleidoscope’ kan in willekeurige volgorde worden bekeken, waardoor je een heel andere kijk op het verhaal krijgt. Bij mensen die altijd in slaap vallen tijdens het kijken van een serie klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren.

De ‘non-lineaire’ anthologieserie draait om een overval en heeft acht afleveringen die elk naar een kleur zijn vernoemd, zoals Pink, White, Yellow en Green. Kaleidoscope beslaat 25 jaar en volgt een team van meesterlijke dieven die proberen in te breken in een schijnbaar onbreekbare kluis om zo een van de grootste overvallen uit de geschiedenis te plegen.

‘Unieke meeslepende ervaring’

Maar met een hoge beloning komt natuurlijk een hoog risico en het team moet eerst langs het machtigste beveiligingsteam ter wereld én de FBI. De maker van de serie, Eric Garcia, zegt dat het ‘losjes gebaseerd is op een soort van waargebeurd verhaal’. Hij legde uit: "Na orkaan Sandy kwam 70 miljard dollar aan obligaties onder water te staan in de kelder van het DTCC, een grote clearing-instelling die eigendom is van een aantal grote banken. Ik dacht: 'Dat is een perfecte dekmantel voor een roofoverval.”

In tegenstelling tot de gebruikelijke misdaadseries, waar de gebeurtenissen zich in volgorde afspelen, biedt Kaleidoscope kijkers een 'unieke meeslepende ervaring'. Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met de aflevering met de titel Geel, terwijl anderen ervoor kunnen kiezen om te beginnen met Groen. En ongeacht welke je kiest, je krijgt een verhaal voorgeschoteld dat volgens Garcia steeds ‘zinvol’ blijft.

“Antwoorden op vragen die je nog niet kent”

Uitvoerend producent Russell Fine zei: "Wanneer je naar Kaleidoscope kijkt, is alle informatie aanwezig om de punten te kunnen verbinden en het verhaal te kennen." De acht afleveringen lopen van 24 jaar voor de overval tot zes maanden erna, dus afhankelijk van welke aflevering je bekijkt, haak je op een ander tijdstip in. Garcia zei ook nog: "De mogelijkheid om je te verplaatsen en verschillende dingen en momenten te bekijken geeft je een andere kijk op de personages. In de ene aflevering worden vragen gesteld die in een andere aflevering worden beantwoord”

"Op dezelfde manier zullen er antwoorden zijn in een aflevering die je bekijkt waarvan je niet eens weet dat het antwoorden zijn op iets totdat je de vraag ziet wanneer je een andere aflevering bekijkt”, ging hij verder. In Kaleidoscope kun je de acteerkunsten bewonderen van onder anderen Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall en Rosaline Elbay. De serie verschijnt op Netflix op 1 januari 2023. Hieronder kun je alvast even opwarmen met een boeiend filmpje over de serie...

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties