Nog steeds niet 'van 't straat'? Dit zijn de redenen waarom jij nog altijd vrijgezel bent News
Nog steeds niet 'van 't straat'? Dit zijn de redenen waarom jij nog altijd vrijgezel bent
News

Nog steeds niet 'van 't straat'? Dit zijn de redenen waarom jij nog altijd vrijgezel bent

Als je bewust kiest om vrijgezel te zijn, hoef je jezelf niet af te vragen waarom je geen vriendin hebt. Het is een ander verhaal als je openstaat voor liefde, maar het al lange tijd niet lukt om een relatie te beginnen. Hoe komt dat toch? We hebben een aantal mogelijke oorzaken op een rij gezet.

Veel mannen denken niet met hun hart, maar vaak wel met andere lichaamsdelen. Het ene lichaamsdeel is voorspelbaar, maar het andere lichaamsdeel is het hoofd. Veel mannen denken te veel na over praktische zaken als ze een potentiële partner ontmoeten. Hieronder volgen zeven redenen waarom een man al lang vrijgezel kan zijn.

Er zijn verschillende soorten vrijgezellen. Sommige mannen genieten van het alleen zijn en de vrijheid die ze hebben. Deze mannen kunnen vaak tevreden zijn met een losse flirt. Toch zijn er ook mannen die vrijgezel zijn terwijl ze liever een relatie zouden hebben. Voor deze mannen zijn er vaak specifieke redenen die hen tegenhouden, die we hieronder toelichten.

1. Te hoge eisen

Mannen die te veel nadenken tijdens het daten hebben vaak een hoog eisenpakket. Ze keuren een vrouw af op praktische en rationele zaken, zoals leeftijd, woonsituatie, of kinderen. Deze mannen volgen hun hart niet en blijven daardoor langer vrijgezel dan mannen die hun hart openstellen en de liefde accepteren zoals die is. Uiteraard hebben vrouwen ook hun eigen eisen.

2. Moeite om je te hechten

Sommige mannen blijven lang vrijgezel omdat ze moeite hebben om zich emotioneel te hechten. Dit resulteert in een afhoudende of zelfs afwijzende houding, terwijl ze toch op zoek zijn naar een relatie. Deze mannen saboteren onbewust hun eigen liefdesgeluk. Het is belangrijk om te accepteren dat de ‘emotionele klik’ essentieel is, en dat het risico op een gebroken hart erbij hoort.

3. Geen ervaring

Het kan zijn dat je nog nooit een date hebt gehad, of dat de laatste date lang geleden was. Een goede openingszin, de kunst van verleiden en het lezen van lichaamstaal zijn belangrijke aspecten tijdens het daten. Onervarenheid kan mannen onzeker maken of ertoe leiden dat ze daten vermijden. Deze mannen blijven daardoor langer vrijgezel.

(lees verder onder de afbeelding)

Nog steeds niet 'van 't straat'? Dit zijn de redenen waarom jij nog altijd vrijgezel bent

4. Stress

Als je veel stress in je leven ervaart, heb je misschien geen ruimte voor een nieuwe relatie. Dit kan werkgerelateerde of financiële stress zijn. Wanneer je deze stress meeneemt in een nieuwe relatie, begin je al met een achterstand. Een potentiële partner voelt zich waarschijnlijk niet prettig in een stressvolle situatie, waardoor de kans op succes klein is. Zorg eerst voor stabiliteit in je leven, zodat je meer te bieden hebt in een relatie.

5. Druk druk druk

Een drukke baan of eigen onderneming kan ervoor zorgen dat je weinig tijd hebt om een relatie te beginnen. Liefde vergt investering van tijd, en voor veel vrijgezelle mannen ligt hun prioriteit bij werk. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen en tijd vrij te maken voor het opbouwen van een relatie.

6. Afwachtende houding

Mannen die denken dat ‘de ware’ vanzelf op hun pad komt, blijven vaak lang vrijgezel. Dit kan gebeuren als je jong bent en een groot sociaal netwerk hebt, maar naarmate je ouder wordt, vermindert die kans. Vrijgezelle mannen moeten zelf initiatief nemen en actief daten om de juiste partner te vinden.

7. Vorige relatie

Het is onmogelijk om je hart voor een nieuwe vrouw open te stellen als je je vorige relatie nog niet hebt verwerkt. Als je nog steeds niet over een breuk heen bent, zul je vrijgezel blijven totdat dit wel het geval is. Tot die tijd is elke nieuwe relatie gedoemd te mislukken.

(Bron: Manly – Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties