Nu al enthousiaste 'Belgische' fans in Qatar, maar... ze lijken verdacht veel op die van Brazilië en Engeland Actua
Nu al enthousiaste 'Belgische' fans in Qatar, maar... ze lijken verdacht veel op die van Brazilië en Engeland
Actua

Nu al enthousiaste 'Belgische' fans in Qatar, maar... ze lijken verdacht veel op die van Brazilië en Engeland

Qatar doet er alles aan om het komende WK voetbal toch een beetje aantrekkelijk te maken en de negatieve commentaren te counteren. Zo werd er afgelopen weekend in Doha een optocht gehouden met reeds aanwezige voetbalfans. Maar wacht eens even… Lijken al die supporters niet verdacht veel op elkaar?!

Supporters van verschillende landen zoals België, Brazilië, Argentinië, Spanje en Engeland trokken al feestend door de straten en gebouwen, en werden door de lokale media geïnterviewd. Uit de beelden die op de sociale media gedeeld werden, bleek echter dat de fans voornamelijk van Indische origine waren. Volgens een journalist ter plaatse gaat het om gastarbeiders, voornamelijk afkomstig uit de staat Kerala, een regio van waar een groot aantal migranten de afgelopen jaren naar Qatar is vertrokken.

Angst om naam te geven

Oei… Tot zover de lovenswaardige poging om al de negativiteit rond het WK overboord te gooien. Het lijkt dus alsof Qatar gastarbeiders heeft ingehuurd om het gebrek aan enthousiasme te verdoezelen. Maar de organisator van de optocht countert die geruchten tegenover AFP: “De buitenlandse arbeiders in Qatar houden van voetbal en hebben gewoon veel kaartjes gekocht.” Wat er ook van zij, AFP meldde wel dat de deelnemers aan de optocht er niet happig op waren om hun naam kenbaar te maken, waarschijnlijk omdat ze niet wilden dat hun werkgevers te weten kwamen dat ze meeliepen in de optocht.

Hieronder kun je wat beelden van het ‘spektakel’ bekijken. Opvallend is ook de povere actuele voetbalkennis van de ‘Belgische’ fans…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties