Onderzoek: dit is de reden waarom vrouwen veel vaker van de trap donderen dan mannen News
Onderzoek: dit is de reden waarom vrouwen veel vaker van de trap donderen dan mannen
News

Onderzoek: dit is de reden waarom vrouwen veel vaker van de trap donderen dan mannen

Misschien zie je het weleens bij je vriendin, vrouw of zus: ze gaan de trap op en af terwijl ze tegelijkertijd van alles doen, zoals appen, bellen, de was meenemen of koffiedrinken. Dit gedrag is geen uitzondering: zo'n 7 op de 10 jonge vrouwen hebben altijd iets bij zich als ze traplopen. Bij jonge mannen is dat slechts 46 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Amerikaanse bewegingswetenschappers die duizenden vrouwen hebben geobserveerd.

Multitasken - iets waar vrouwen vaak trots op zijn - blijkt op de trap echter voor gevaarlijke situaties te zorgen, aldus RTL Nieuws op basis van het onderzoek. Vrouwen lijken vaker van de trap te vallen omdat ze meer treden overslaan. Tel daarbij op dat vrouwen vaak onhandige hakken dragen, en je begrijpt waarom vrouwen volgens de onderzoekers bijna twee keer zoveel verwondingen oplopen op de trap als mannen.

Tips om ongelukken op de trap te vermijden

Ook Nederlandse dokters merkten eerder al op dat vrouwen vaker onverwacht beneden aan de trap belanden. In 2022 kwamen er in totaal 31.000 mensen op de eerste hulp omdat ze van de trap waren gevallen. Hiervan waren 18.000 vrouwen en 13.000 mannen, volgens cijfers van VeiligheidNL.

De tips om ongelukken te voorkomen zijn eenvoudig: houd je vast aan de leuning en doe geen twee dingen tegelijk. En misschien nog belangrijker: als je 's nachts dronken thuiskomt na een avondje stappen, vermijd dan de trap naar de bovenverdieping. De zetel in de woonkamer is ongetwijfeld comfortabel genoeg in die toestand.

(Bron: Panorama – Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties