Onderzoekers hebben slecht nieuws voor kleine mannen: "Pas op als je een kleine vriend hebt!" News
Onderzoekers hebben slecht nieuws voor kleine mannen: "Pas op als je een kleine vriend hebt!"
News

Onderzoekers hebben slecht nieuws voor kleine mannen: "Pas op als je een kleine vriend hebt!"

In de tijd van Napoleon Bonaparte was zijn lengte helemaal niet zo uitzonderlijk klein, maar in vergelijking met hedendaagse mannen die 2 meter of langer zijn, lijkt 1 meter 68 klein. Hoewel je zou denken dat zo'n grote kerel intimiderend kan zijn, wijst onderzoek uit dat je juist moet oppassen voor de kleinere mannen.

Zij kunnen namelijk de echte driftkoppen zijn. Recent Amerikaans onderzoek richtte zich op mannen en hun zelfbeeld, met 600 deelnemers die deelnamen aan een quizvorm om informatie te verzamelen over hun gedrag. Onderwerpen als het plegen van misdaden, geweld en drugsgebruik werden behandeld.

Minder 'mannelijk'

Het blijkt dat mannen die zich minder mannelijk voelen, een grotere kans hebben om ongepast gedrag te vertonen, zoals geweldpleging. Dit fenomeen, bekend als het Napoleon-complex, is eerder onderzocht door de Oxford University, waaruit bleek dat kleinere mannen zich kwetsbaarder voelen en vergelijkbare resultaten vertoonden.

Compensatiegedrag

In een wereld waarin het uiterlijk vaak centraal staat, ervaren sommige mannen moeite met hun lengte, wat kan leiden tot compensatiegedrag. Hoewel het Napoleon-complex niet voor alle kleinere mannen geldt, is het raadzaam wat voorzichtiger te zijn met die kleine vriend van je… Voor het weet staat hij tegen je schenen te boksen!

(Intropic: Universal Pictures)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties